Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση στο υπουργείο για την επιστροφή των χρημάτων των σχολικών εκδρομών

Από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των γονιών
Από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των γονιών
Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις ώστε να επιστραφούν στις οικογένειες των μαθητών τα χρήματα των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Η ΑΣΓΜΕ έχει επισημάνει επανειλημμένα πως το θέμα αφορά χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα, που κατέβαλαν τα χρήματα από το υστέρημά τους για να συμμετέχουν τα παιδιά τους στις σχολικές εκδρομές (εσωτερικό και εξωτερικό) στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αντί να λύσει το πρόβλημα με μια νομοθετική ρύθμιση, με ΠΝΠ (ΦΕΚ 84 13/04/20 άρθρο 70) έδωσε τη δυνατότητα στα τουριστικά πρακτορεία «...να προσφέρουν στον πελάτη (γονέα) αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα (Voucher) ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του».

Εκπρόσωποι των γονιών είχαν στο υπουργείο συνάντηση με την γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου σύμφωνα με την ΑΣΓΜΕ συνέβησαν τα εξής: «Η κ. Γκίκα με ύφος επιθετικό μετά την τοποθέτησή μας και το αίτημά μας για πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας με το συναρμόδιο υπουργείο Τουρισμού, ώστε να δρομολογηθεί η άμεση επιστροφή των χρημάτων στους γονείς του συνολικού ποσού που έχουν καταβάλει, με απροκάλυπτο τρόπο τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων και υπεραμύνθηκε της ΠΝΠ, δηλώνοντας χωρίς ίχνος ντροπής ότι οι γονείς θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω μετά από 18 μήνες και πρόσκαιρα δανείζουν τα τουριστικά γραφεία για να επιβιώσουν.

Σε επισήμανσή μας ότι υπάρχουν πολλοί γονείς που σε περίοδο πανδημίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις δουλειές τους, ζουν σε συνθήκες αναστολής εργασίας, εκ περιτροπής εργασίας, έχουν απολυθεί και έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματά τους, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε!

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καταγγέλλουμε στους χιλιάδες γονείς που αγωνιούν για την επιστροφή των χρημάτων τους τις προκλητικές δηλώσεις της κ. Γκίκα και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να πάρουμε τα χρήματά μας στο ακέραιο πίσω», τονίζει η ΑΣΓΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρύθμιση για τα χρήματα των σχολικών εκδρομών που δεν καλύπτει πλήρως τους γονείς(8/5/2020)
Διεκδικήσεις για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων(5/5/2020)
Aπαιτεί την αποζημίωση των γονιών για τις προκαταβολές των εκδρομών που ακυρώθηκαν(18/3/2020)
Προς εφαρμογή οι χειμερινές σχολικές διακοπές(15/1/2014)
Σχολικές εκδρομές με περιεχόμενο και με ασφάλεια(2/4/2005)
Παραμένει η διορισμένη διοίκηση(25/10/1997)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org