Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συγκέντρωση στο Κερατσίνι

Δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι πραγματοποίησαν την Τετάρτη εκπαιδευτικοί και γονείς, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και της απαράδεκτης τροπολογίας για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες. Με τα αιτήματά τους ανέδειξαν επίσης την άρνηση της κυβέρνησης να διασφαλίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο ΣΕΠΕ Πειραιά «Η Πρόοδος», η Ενωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ύστερα από κάλεσμα που απηύθυνε ο ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ν. Πλουμπίδης» Βασίλης Βατίστας, ο ταμίας της ΕΛΜΕ Πειραιά Κώστας Ανινος και ο εκπρόσωπος της Ενωσης Γονέων Δημήτρης Κυζίλης.

Ολοι τόνισαν την αναγκαιότητα ενός κοινού μετώπου εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για να αποκρούσουν την αντιεκπαιδευτική επίθεση. Επίσης ότι τώρα πρέπει να δυναμώσει ο κοινός αγώνας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς η επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματα δεν αφήνει κανέναν εργαζόμενο που να μη θίγει. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να χαρίζει πακτωλό χρημάτων στο μεγάλο κεφάλαιο για το ξεπέρασμα της κρίσης και των συνεπειών της πανδημίας και, στην αντίπερα όχθη, να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού, της ισότιμης συμμετοχής των παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Να μην εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων σε σχέση με την πανδημία (μονιμοποίηση καθαριστριών, επάρκεια υποδομών κ.λπ.).

Ακολούθησε πορεία με συνθήματα στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ανακοινώσεις με τα αιτήματα των φορέων.

  • Κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή διοργανώνει και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, στη 1.30 μ.μ. στο δημαρχείο, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης. Η ΕΛΜΕ θα καταθέσει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και αίτημα για στήριξη των εκτός Ζακύνθου εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ