Παρασκευή 29 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κάθετη αντίδραση από καταστηματάρχες στο έργο - βιτρίνα του «μεγάλου περίπατου»

Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αθηνάς και τη Βαρβάκειο

Από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού
Από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού
Τα καταστήματα της οδού Αθηνάς και τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφτηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησαν με εμπόρους και εργαζόμενους της περιοχής για την κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες λόγω της νέας κρίσης και για τις συνέπειές της, που ήδη πληρώνουν και θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα. Στην αγωνία τους έρχεται να προστεθεί το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τον περίφημο «μεγάλο περίπατο», που ουσιαστικά οδηγεί στον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό για το «μεγάλο περίπατο», που ψηφίστηκε με διαδικασίες - εξπρές πριν από δύο βδομάδες από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη με τη συμφωνία των δημοτικών παρατάξεων των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας θα απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων, μεταξύ αυτών και οι οδοί Αθηνάς και Ερμού. Σε συνέχεια αυτής της απόφασης εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου να δοθούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες και κολονάκια ώστε να υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες το κλείσιμο των δρόμων.

Οι καταστηματάρχες μετέφεραν την κάθετη αντίδρασή τους στην εφαρμογή αυτού του σχεδιασμού, καθώς η περιοχή θα αποκλειστεί και θα γίνει πιο δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση του κόσμου, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά η δουλειά τους. Το χαρακτηρίζουν «έργο - βιτρίνα» που γίνεται για την εξυπηρέτηση των μεγάλων ξενοδοχείων και του τουρισμού, πλήττοντας σημαντικά τους υπόλοιπους κλάδους.

Οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών σε Μοναστηράκι και Πλάκα μεγαλώνουν. Οι επαγγελματίες παρέδωσαν μάλιστα στη «Λαϊκή Συσπείρωση» κείμενο διαμαρτυρίας με υπογραφές δεκάδων καταστηματαρχών τονίζοντας ότι ο δήμος αποφασίζει για τόσο σοβαρά ζητήματα χωρίς να συζητήσει μαζί τους για τις συνέπειες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημέρωσαν ότι θα θέσουν το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα ζητώντας να παραβρεθούν και να μιλήσουν εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Σε κλίμα αναγνώρισης της δράσης των δημοτικών συμβούλων, οι καταστηματάρχες ευχαρίστησαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την ενημέρωση και στήριξη στα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ