Τετάρτη 27 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Παρέμβαση διεκδίκησης για το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»

Το αίτημα για ελεύθερους χώρους, χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, δωρεάν προσβάσιμους για όλο το λαό, μακριά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, πρόβαλαν οι Οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την παρέμβαση «καλλωπισμού» που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων με αίτημα αιχμής να δοθούν για χρήση στο λαό της περιοχής τα δύο στρατόπεδα, «Καρατάσου» και «Παύλου Μελά».

Τα μέλη των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη ξεχορτάριασαν ένα μεγάλο τμήμα του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», έβαψαν παγκάκια που έχουν αφεθεί να ρημάζουν, έβαψαν τοίχους των εγκαταλειμμένων κτιρίων και στη συνέχεια έγραψαν συνθήματα, μέσα από τα οποία πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους και την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να πληρώσει ο λαός και τη νέα κρίση που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας. Με μεράκι και διάθεση, άοκνα, αφιέρωσαν χρόνο για να ομορφύνουν το χώρο, που χρόνια τώρα η ΚΝΕ μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει πώς μπορεί να αξιοποιηθεί, φιλοξενώντας πολύμορφες δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού κ.λπ.

Ταυτόχρονα, έστειλαν το μήνυμα σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές, στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες που ορέγονται να βάλουν στο χέρι τα «φιλέτα» γης και να κερδοσκοπήσουν τόσο από τη διαμόρφωση όσο και από τη μετέπειτα αξιοποίησή του, ότι ο λαός και η νεολαία της περιοχής δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια για επιχειρηματική εκμετάλλευση των ελάχιστων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ευρύτερα.


Το πλαίσιο διεκδίκησης που προβάλλουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση να γίνουν άμεσα οι εργασίες στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά», που αφορούν χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.
  • Αμεσα να προχωρήσουν έργα καθαριότητας και συντήρησης στα στρατόπεδα «Καρατάσου» και «Παύλου Μελά».
  • Να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, με χώρους άθλησης, αποκλειστικά δημόσιοι και δωρεάν για όλο το λαό, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Να μην αξιοποιηθούν ως κερδοφόρα πεδία επενδύσεων από μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Να διεκδικηθεί κρατική χρηματοδότηση και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα για εκτεταμένα έργα δημιουργίας ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής. Να αναβαθμιστούν λειτουργικά και αισθητικά οι ήδη υπάρχοντες κοινόχρηστοι χώροι.
  • Να αξιοποιηθούν δημόσιες εκτάσεις γης και να διεκδικηθούν νέες για δημιουργία οργανωμένου δημόσιου χώρου που θα εξυπηρετεί τις πολύπλευρες ανάγκες του λαού της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ