Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ
Περιμένει τις προτάσεις των Ομοσπονδιών για προπονήσεις

Τις προτάσεις των Ομοσπονδιών για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων στα αθλήματά τους περιμένει η Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η ΓΓΑ σε ανακοίνωσή της καλεί τις Ομοσπονδίες των ομαδικών αθλημάτων να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την Παρασκευή για τις ομαδικές προπονήσεις και προπονήσεις επαφής. Οπως διευκρινίζει η ΓΓΑ, οι γιατροί κάθε Ομοσπονδίας θα πρέπει να καταρτίσουν τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας, έχοντας ως οδηγό τις αντίστοιχες πρακτικές και οδηγίες που εφαρμόζουν οι διεθνείς Ομοσπονδίες του κάθε αθλήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΑ, οι απόψεις και τα πλάνα των Ομοσπονδιών θα τεθούν υπόψη της Υγειονομικής Επιτροπής προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ας σημειωθεί πάντως ότι η έλλειψη ενός οργανωμένου πλαισίου επανεκκίνησης του αθλητισμού από πλευράς κυβέρνησης, που έχει ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις οι ευθύνες για σημαντικά ζητήματα να μετακυλίονται σε Ομοσπονδίες και σωματεία, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις που Ομοσπονδίες ή σωματεία χρειάστηκε να επιβαρυνθούν με το κόστος των μέτρων υγιεινής, ακόμα και της απολύμανσης εγκαταστάσεων.

  • Η επιστολή της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ απευθύνεται σε 19 αθλητικές Ομοσπονδίες, τις εξής: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβο Ντο, Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας, Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Αθλητική Ομοσπονδία Τάε Κβο Ντο Ελλάδας, Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου, Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Τεχνών, Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ Μπόξινγκ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάι Τάι.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ