Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στις 5 Ιούνη η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές

Εντατικά προετοιμάζουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής τη νέα τους κινητοποίηση ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στη διασταύρωση των Λεωφόρων Φυλής και Θηβών.

Σημειώνεται ότι ήδη «τρέχει» ο σχεδιασμός που από κοινού αποφάσισε η περιφερειακή αρχή Πατούλη (ΝΔ) με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύμπραξη του Τζήμερου για να δημιουργηθεί και τρίτος ΧΥΤΑ στη Φυλή, ενώ ψήφισαν και την έναρξη της «δοκιμαστικής» λειτουργίας της χωματερής στο Γραμματικό, σε μια περιοχή φυσικού κάλλους, δίπλα στο ρέμα. Αλλωστε, οι Συντονιστικές Επιτροπές την περασμένη βδομάδα πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα γραφεία του φορέα διαχείρισης των σκουπιδιών (ΕΔΣΝΑ), τη μέρα που η διοίκησή του αποσφράγιζε τις προσφορές για τη νέα χωματερή. Τώρα η πάλη τους κλιμακώνεται με τη μεγάλη κινητοποίηση που προετοιμάζουν για τις 5 Ιούνη.

Τα αιτήματα των φορέων που συντονίζουν τη δράση τους είναι να μη δημιουργηθεί ο νέος ΧΥΤΑ στη Φυλή και να κλείσει ο υπάρχων. Να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, όπως και στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, «ΤΙΤΑΝ», Σταμέλου και Κυριακού, που θα αποτελέσουν περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις. Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Οχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. Οχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ