Σάββατο 23 Μάη 2020 - Κυριακή 24 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Να δοθούν για χρήση στο λαό οι ελεύθεροι χώροι

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα στρατόπεδα Καρατάσου και Παύλου Μελά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/5 από τις Τομεακές Οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Κόμματος για την ανάδειξη του αιτήματος να δοθούν για χρήση στο λαό οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και χώροι πρασίνου της περιοχής, και ειδικότερα τα δύο στρατόπεδα, Καρατάσου και Παύλου Μελά. Το Σάββατο 23/5 πραγματοποιείται συμβολική δράση μέσα στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Παύλου Μελά, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Παλάντζα, ο οποίος ανέδειξε και τη διαφωνία του με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Οπως εξήγησε, αυτή εντάσσεται στον συνολικότερο αστικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση «φιλέτων γης» και την προώθηση της επιχειρηματικής λειτουργίας του με μοχλό την κρατική υποχρηματοδότηση.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προβάλλουν ένα συνεκτικό πλαίσιο διεκδίκησης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση να γίνουν άμεσα οι εργασίες στο στρατόπεδο Παύλου Μελά που αφορούν χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.
  • Αμεσα να προχωρήσουν έργα καθαριότητας και συντήρησης στα στρατόπεδα Καρατάσου και Παύλου Μελά.
  • Να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, με χώρους άθλησης, αποκλειστικά δημόσιοι και δωρεάν για όλο το λαό, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Να μην αξιοποιηθούν ως κερδοφόρα πεδία επενδύσεων από μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Να διεκδικηθεί κρατική χρηματοδότηση και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα για εκτεταμένα έργα δημιουργίας ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής. Να αναβαθμιστούν λειτουργικά και αισθητικά οι ήδη υπάρχοντες κοινόχρηστοι χώροι.
  • Να αξιοποιηθούν δημόσιες εκτάσεις γης και να διεκδικηθούν νέες για δημιουργία οργανωμένου δημόσιου χώρου που θα εξυπηρετεί τις πολύπλευρες ανάγκες του λαού της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ