Σάββατο 23 Μάη 2020 - Κυριακή 24 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εντατικές προετοιμασίες για την κινητοποίηση στις 5 Ιούνη

Κεντρικό αίτημα: Ούτε παλιά ούτε νέα χωματερή στη Φυλή!

Από τη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης, 20 Μάη
Από τη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης, 20 Μάη
Μετά την κινητοποίηση την περασμένη Τετάρτη έξω από το κτίριο του ΕΣΔΝΑ την ώρα που μέσα είχε προγραμματιστεί να γίνει ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής ετοιμάζονται πυρετωδώς για την κινητοποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στη διασταύρωση των Λεωφόρων Φυλής και Θηβών.

Οι Επιτροπές στο κάλεσμά τους επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα: «Αποτελεί πρόκληση για τον λαό της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, που πάνω από μισόν αιώνα αναγκάζονται να ζουν δίπλα στα σκουπίδια, το γεγονός ότι το 2020 έχει ανακηρυχθεί από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια ως έτος "ανακύκλωσης" και την ίδια στιγμή, με το "μαχαίρι στο λαιμό" του λαού, δημιουργούν νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή και προωθούν τους απαράδεκτους σχεδιασμούς για καύση των απορριμμάτων. Καλούν το λαό να διαλέξει με ποιον τρόπο θα υποβαθμίσει τη ζωή και την υγεία του, θέτοντας το ψεύτικο δίλημμα: Χωματερές ή καύση.

Αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής η λειτουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να τους ενημερώσουν με ποια κριτήρια προχωρά η επικίνδυνη αυτή χωροθέτηση. Την ίδια στιγμή, προωθούν το κάλπικο δίλημμα "χωματερές ή καύση", καλούν δηλαδή τον λαό της Αττικής να επιλέξει με ποιον τρόπο θα υποβαθμίσει την υγεία και την ποιότητα ζωής του.

Δεν ξεχνάμε ότι από κοινού Πατούλης - Δούρου μέσα στο κατακαλόκαιρο του 2019 αποφάσισαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή. Δεν ξεχνάμε ότι με τις ψήφους των παρατάξεων Πατούλη - Δούρου και τη σύμπραξη του Τζήμερου επικύρωσαν αυτήν την απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα ψήφισαν την έναρξη της "δοκιμαστικής" λειτουργίας της χωματερής στο Γραμματικό, σε μια περιοχή φυσικού κάλλους, δίπλα στο ρέμα».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Πάρτε πίσω την απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

ΟΧΙ στο νέο έγκλημα για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, που από κάθε άποψη είναι ακατάλληλος χώρος, ένα σχέδιο παράλογο τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική πλευρά.

Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, "ΤΙΤΑΝ", Σταμέλου και Κυριακού, που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.

Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

ΟΧΙ στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και η υποκρισία έχει (;) τα όριά της...(12/5/2021)
«Ολοι στο πόδι! Ξεσηκωμός για το έγκλημα της χωματερής»(6/3/2021)
Νέα κινητοποίηση αύριο 20 Μάη, συλλαλητήριο στις 5 Ιούνη ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές(19/5/2020)
Κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές(1/11/2019)
Τέρμα πια στην υποβάθμιση! Οχι άλλος καρκίνος!(22/8/2019)
«Δούρου κερνάει, Πατούλης πίνει»(2/8/2019)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org