Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΝΟΣ
Σε επιφυλακή ο λαός του νησιού ενάντια στα «πράσινα» επιχειρηματικά σχέδια

Αποχώρησαν οι δυνάμεις καταστολής και σταμάτησαν τα έργα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις

Από την προχτεσινή αστυνομική επέμβαση σε βάρος των κατοίκων
Από την προχτεσινή αστυνομική επέμβαση σε βάρος των κατοίκων
Με μια ακόμα συγκέντρωση στη θέση «Πράσσα» της Τήνου, προκειμένου να αποτραπούν οι εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής προχώρησαν χτες το πρωί κάτοικοι του νησιού, δηλώνοντας ότι παραμένουν σε ετοιμότητα. Μια συγκέντρωση - απάντηση στο όργιο καταστολής που δέχτηκαν προχτές από δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν αποβιβαστεί στο νησί για να προχωρήσει απρόσκοπτα η επένδυση και να αντιμετωπιστούν διά ροπάλου οι δίκαιες λαϊκές αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι αποτέλεσμα της βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ ήταν να τραυματιστούν έξι διαδηλωτές και να συλληφθούν άλλοι εννιά, στους οποίους φορτώθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες, όπως «στάση», «αντίσταση κατά της αρχής», «διέγερση», «παράνομη βία» κ.ά.

Στη χτεσινή συγκέντρωση στο σημείο των εργασιών παραβρέθηκε η Αννα Μαραβέλια, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης και σε ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Τήνου του ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαζική αγωνιστική κινητοποίηση του λαού του νησιού, σημειώνοντας ότι αυτή είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τα έργα, να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής και να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες χωρίς να περάσουν από αυτόφωρη διαδικασία. Οπως αναφέρει, καλώντας το λαό σε επιφυλακή, «αποτελεί σημαντική απάντηση, στη φάση που κυβέρνηση - ΕΕ - κόμματα του κεφαλαίου είναι αποφασισμένα να κλιμακώσουν τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας πλάτη "στα γεμάτα" στις ορέξεις και στην κερδοφορία των ομίλων της Ενέργειας, τη στιγμή που στο λαό φορτώνουν τα βάρη της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής κρίσης».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org