Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Αρχισαν οι τριήμερες εργασίες του Γενικού Συμβουλίου

Σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλισμός δείχνει όλο και πιο απροκάλυπτα το αποκρουστικό του πρόσωπο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η αλληλεγγύη και η κοινή δράση μεταξύ των λαών και της νεολαίας. Αυτό αναδείχτηκε από τη χτεσινή πρώτη μέρα των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), που θα συνεδριάζει στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέχρι και αύριο. Κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα των εργασιών του, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ συζήτησε για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, στο Κυπριακό, καθώς και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις 11 του Σεπτέμβρη και την εγκληματική δράση του ιμπεριαλισμού διεθνώς.

Χτες, στην τελετή έναρξης, ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, πρόεδρος της ΠΟΔΝ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, «άνοιξε» τις εργασίες του Συμβουλίου καλωσορίζοντας τους αντιπροσώπους νεολαιίστικων οργανώσεων από δεκάδες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής, που συμμετέχουν στη συνάντηση.

Αμέσως μετά έδωσε το λόγο στον Ιωάννη Βαβούρα, πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας: «Ενα πανεπιστήμιο δεν είναι μονάχα χώρος μάθησης και έρευνας με τη στενή έννοια του όρου. Είναι και χώρος καλλιέργειας και ανάπτυξης ιδεών. Επομένως, είναι απόλυτα συμβατή με τους στόχους ενός πανεπιστημίου η διενέργεια τέτοιου είδους εκδηλώσεων και γι' αυτό σας ευχαριστούμε που στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δίνετε την ευκαιρία να διεξαχθούν τέτοιου είδους συναντήσεις και συζητήσεις».

Οι εργασίες του Συμβουλίου συνεχίζονται σήμερα και παράλληλα πραγματοποιούνται συναντήσεις και συζητήσεις ανάμεσα στις οργανώσεις-μέλη του, σε περιφερειακό επίπεδο (Περιφέρειες: Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Ασίας, Λατινικής Αμερικής).

Επίσης, η ΠΟΔΝ διοργανώνει σήμερα, στις 9 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα» του Παντείου Πανεπιστημίου, Διεθνές Σεμινάριο με θέμα: «Ιμπεριαλισμός και τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ