Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα κινητοποίηση για τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων

Σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας προχώρησε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων», συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις για διασφάλιση των δικαιωμάτων των οδηγών σχολικών λεωφορείων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων οι οποίοι εξαιρούνται από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ο Σύλλογος «Βύρων» αναφέρεται στη στάση του υπουργείου, που για άλλη μια φορά αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Από τις χτεσινές εξαγγελίες όλου του επιτελείου της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε ακριβώς πόσο και γιατί είναι πολυάσχολος! Ασχολούνται με τις μειώσεις μισθών, την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας, την πλήρη δυνατότητα στην εργοδοσία να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους, όπου, όσο, όταν, όπως θέλει και στο τέλος να απαιτεί και "ευχαριστώ" για τα ψίχουλα που πετάει. Βάζουν στο στόχαστρο όποια εργασιακά δικαιώματα διατηρούνται, ενώ προετοιμάζεται τσουνάμι νέων απολύσεων».

Οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, και από το υπουργικό γραφείο έλαβαν δέσμευση για τηλεφωνική επικοινωνία σε... αόριστο χρόνο. Κατά τη χτεσινή συγκέντρωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 11 Ιούνη, ενώ παράλληλα το σωματείο συνεχίζει το γύρο περιοδειών σε ιδιωτικά σχολεία και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην τροπολογία για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές τάξεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org