Παρασκευή 22 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα χρήματα των σχολικών εκδρομών

Την Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας, καλεί η ΑΣΓΜΕ

Να επιστραφούν άμεσα στους γονείς τα χρήματα των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, που καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 μ.μ., για το θέμα που απασχολεί πολλές οικογένειες.

Η ΑΣΓΜΕ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους γονείς στο θέμα της μη επιστροφής των χρημάτων των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν.

Ενώ το υπουργείο Παιδείας έκανε συστάσεις ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία εκδρομή, δεν φρόντισε με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις να επιστραφούν τα χρήματα στους γονείς από τα πρακτορεία τουρισμού που παράνομα τα παρακρατούν.

Τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και τα πρακτορεία γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά πως οι εκδρομές που ανεστάλησαν ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν σε άλλο χρόνο λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν (αποφοίτηση μαθητών, πιθανόν άλλος μειοδότης εκδρομής την επόμενη σχολική χρονιά κ.ά.).

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα έτσι απλά με μια νομοθετική ρύθμιση, με ΠΝΠ (ΦΕΚ 84 13/04/20 άρθρο 70), έδωσε τη δυνατότητα στα τουριστικά πρακτορεία "...να προσφέρουν στον πελάτη (γονέα) αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα (Voucher) ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσής του"». Τα παραπάνω παραθέτει η ΑΣΓΜΕ, απαντώντας: «Δεν μας περισσεύουν χρήματα για να χρηματοδοτούμε τουριστικά πρακτορεία. Βάζουμε αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη όλη τη σχολική χρονιά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε σε κανέναν αυτά τα χρήματα, που προέρχονται από το υστέρημά μας, ώστε τα παιδιά μας να μη μείνουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζει το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, απαιτώντας άμεσα να επιστραφούν όλα τα χρήματα (με την ίδια μορφή που δόθηκαν) στους γονείς για τις σχολικές εκδρομές που αναβλήθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ