Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας μέσω της Κεντρικής Τράπεζας υπέβαλε αγωγή κατά της Τράπεζας της Αγγλίας, για κλοπή ύψους 1 δισ. δολαρίων, με υπεξαίρεση ράβδων χρυσού που είχε αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις της. Νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί ότι ο χρυσός αυτός είχε αποδοθεί στον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και ΕΕ Χ. Γκουαϊδό, αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο της Βενεζουέλας, που αναγνωρίζει η βρετανική κυβέρνηση, για τη χρηματοδότηση της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος με εισβολή από την Κολομβία και με τη στήριξη των ΗΠΑ και αμερικανικής εταιρείας μισθοφόρων. Το θέμα αυτό ειδικά με πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης αναμενόταν να συζητηθεί χτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η πολυεθνική «Johnson & Johnson» («J&J») σταματά να πουλάει το καρκινογόνο προϊόν ταλκ «Johnson's Baby Powder» στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, στο πλαίσιο όπως ισχυρίστηκε «ευρύτερης επαναξιολόγησης» της γκάμας των προϊόντων της. Η «J&J» βρίσκεται αντιμέτωπη με 16.000 αγωγές από καταναλωτές που υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα ταλκ της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της «Johnson's Baby Powder», τους προκάλεσαν καρκίνο, ενώ έχει καταδικαστεί να καταβάλει αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων για μία Αμερικανίδα που έκανε χρόνια χρήση του προϊόντος και πέθανε από καρκίνο.

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- «General Motors» και «LG Chem» επισημοποίησαν τη δημιουργία της κοινοπραξίας «Ultium Cells LLC» για την παραγωγή στοιχείων ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα επενδύοντας 2,3 δισ. δολάρια στην ανέγερση εργοστασίου κοντά στο Λορντστάουν του Οχάιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ