Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα

Από τη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Αθήνας
Από τη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Αθήνας
«Τα Σάββατα ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας!»: Με το σύνθημα αυτό, εργαζόμενοι στο Φάρμακο συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το δημαρχείο Αθήνας, διαδηλώνοντας ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής να δώσει «πράσινο φως» για τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών και τα Σάββατα.

«Οχι στα ωράρια -λάστιχο. Οχι στη ζωή - λάστιχο» έγραφε το πανό του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, που μαζί με την Ομοσπονδία Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) διοργάνωσαν την κινητοποίηση ενάντια σε μια απόφαση που για λογαριασμό των φαρμακαποθηκών διαλύει τα ωράρια, το πενθήμερο, τις ΣΣΕ, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών (μέλη ΟΓΕ) και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων 1ου και 7ου Διαμερίσματος.

«Ο αγώνας αυτός αφορά όλο τον κλάδο, είναι αγώνας για το πενθήμερο και το 8ωρο», υπογραμμίστηκε στις ομιλίες και τους χαιρετισμούς στην κινητοποίηση. Το λόγο πήραν ο Δημήτρης Κοδέλας, μέλος του ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας, ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Μπέρινγκερ», ο Μανώλης Γρίμας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ο Αντώνης Κούτας, εργαζόμενος στη φαρμακαποθήκη «Σαράντης», ο Λεωνίδας Νταλαγιάννης, αντιπρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, ενώ παραβρέθηκε και ο Γ. Πρόκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «L'OREAL».

Την αλληλεγγύη της ΟΓΕ εξέφρασε η πρόεδρός της, Χριστίνα Σκαλούμπακα, ενώ χαιρέτισε και ο Ν. Σοφιανός, εκ μέρους του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, με τη συμμετοχή και της Βούλας Παναγή, δημοτικής συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, εκθέτοντας τα αιτήματα των εργαζομένων και απαιτώντας να πάρει πίσω την απόφαση. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε μετά το τέλος της συνάντησης η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώτα Ταβουλάρη, ο δήμαρχος εμμένει στην απόφαση αυτή. «Απέναντι στην αδιαλλαξία αυτή, η απάντησή μας είναι η κλιμάκωση του αγώνα και απέναντι στο δήμο και απέναντι στους ιδιοκτήτες των φαρμακαποθηκών. Ο δήμος αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε και να αποδεχτούμε την υπονόμευση του πενθήμερου, του 8ωρου, των μισθών». Οσο για τον ισχυρισμό ότι δήθεν με τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών και τα Σάββατα, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, απάντησε: «Δεν δημιουργούνται νέες θέσεις όταν χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας. Η πείρα έχει δείξει ότι εντατικοποιείται η εργασία. Αλλωστε, η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια πολιτική που θέλει πιο φθηνούς και πιο "ευέλικτους" εργάτες και αυτή η πολιτική υπηρετείται και από τις κυβερνήσεις και από τις τοπικές αρχές».

Τέλος, ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, κάλεσε τους εργάτες να συνεχίσουν τον αγώνα και ανακοίνωσε κινητοποιήσεις σε όποια φαρμακαποθήκη επιχειρήσει να λειτουργήσει τα επόμενα Σάββατα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ