Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Πιάνοντας πάλι το γαϊτανάκι της σκανδαλολογίας

Την αναθέρμανση της σκανδαλολογίας ανάμεσα στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα σηματοδότησε η χτεσινή συζήτηση, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το γεγονός ότι όλοι μαζί πίνουν νερό στο όνομα των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχάνων και συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων, που αλωνίζουν και ανταγωνίζονται σε βάρος της υγείας του λαού.

Από τη ΝΔ ο εισηγητής Θ. Πλεύρης μίλησε για λειτουργία με «δομημένο τρόπο» του Δ. Παπαγγελόπουλου, που με παρεμβάσεις «έσυρε» και «στοχοποίησε» δέκα πολιτικά πρόσωπα. Επίσης ότι διοχέτευε δημοσιεύματα και κατά εισαγγελέων που αρνούνταν να πειθαρχήσουν στις κατευθύνσεις του, προκειμένου να προβούν σε παράνομες πράξεις και, εν συνεχεία, να διενεργούνται σε βάρος τους πειθαρχικές διώξεις και να κάμπτεται η αντίστασή τους.

Παίρνοντας την «πάσα» από τη ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συνέχισε στο βολικό αυτό πεδίο της αντιπαράθεσης, κάνοντας λόγο για «εργαλειοποίηση της θεσμικής διαδικασίας», και γνωστοποίησε τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει «το μέτωπο κατά της διαφθοράς» και ότι γι' αυτό η ΝΔ στοχοποιεί τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Και ανταπέδωσε τις κατηγορίες στην κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, υπερασπιζόμενος τους «νέους θεσμούς στη Δικαιοσύνη» που άφησε η κυβέρνησή του, στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου, σημείωσε ότι το κόμμα του θεωρεί πως τα στοιχεία και οι ενδείξεις που έχουν προκύψει μέχρι τώρα από την Προανακριτική «είναι επαρκή» για να γίνει δεκτό το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, μη χάνοντας την ευκαιρία, υπερασπίστηκε τους Ελληνες φαρμακοβιομήχανους, ζήτησε να δοθούν πίσω τα κλεμμένα από τη «Novartis» και επανέφερε το αίτημά του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για υπόθεση που αφορά «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΜέΡΑ25, Φ. Μπακαδήμα, δηλώνοντας ότι το κόμμα της δεν θα πάρει μέρος στη διαδικασία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο εκφυλισμός συνεχίζεται(2020-06-16 00:00:00.0)
Ο εκφυλισμός καλά κρατεί(2020-05-27 00:00:00.0)
Ο εκφυλισμός των διαδικασιών συνεχίζεται(2020-03-12 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κατάθεση των μαρτύρων(2020-03-11 00:00:00.0)
Κοκορομαχίες μακριά από την ουσία του σκανδάλου(2019-10-23 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το «γαϊτανάκι» των αντιπαραθέσεων για να κρύβεται η ουσία(2019-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ