Τετάρτη 20 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αύξηση ανεργίας κατά 69% σε έναν μήνα!

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τα μαύρα μαντάτα για τους Βρετανούς εργαζόμενους δεν έχουν τελειωμό. Τα τελευταία στοιχεία της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας διαπιστώνουν πως η πανδημία προκάλεσε «έκρηξη» της ανεργίας, καθώς από τον Μάρτη έως τον Απρίλη ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 69%. Σε σχετική έκθεση διαπιστώνεται επίσης πως οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια τον Απρίλη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Βεβαίως, η πανδημία επιταχύνει μια τάση που προϋπήρχε, καθώς οι ενδείξεις νέας ύφεσης ήταν εμφανείς και είχαν σχέση και με την υπόθεση του Brexit.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, μιλώντας σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Λόρδων, προέβλεψε πως η ανεργία θα διπλασιαστεί έως το τέλος του 2020, υποστηρίζοντας πως η χώρα βιώνει «μία άσχημη ύφεση που δεν έχουμε ξαναδεί». Με τον τρόπο αυτό φαίνεται να προετοιμάζει το δρόμο για νέα μέτρα, που στο όνομα της έκτακτης κατάστασης θα διαιωνίσουν το χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασωθεί το κεφάλαιο.

Ωρες αργότερα, ο Νικ Στράιπ, επικεφαλής του τομέα ανάλυσης δεδομένων υγείας και ζωής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΒΒC, δήλωσε πως σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα έως τις αρχές τρέχοντος μηνός στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν περίπου 55.000 θάνατοι παραπάνω, ποσοστό αυξημένο κατά περίπου 25%. Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα ανακοινωθούν περισσότερα συμπεράσματα από την ανάλυση στατιστικών δεδομένων σε σχέση με την αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ