Σάββατο 16 Μάη 2020 - Κυριακή 17 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε σύσκεψη αποφάσισε τα επόμενα βήματα στη δράση του

Πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής σε σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Στη συζήτηση πήραν μέρος συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από κλάδους όπως του Επισιτισμού, των Κατασκευών, των Εμποροϋπαλλήλων, του Τύπου - Χάρτου, των Αμυντικών Συστημάτων, της Ενέργειας, εργαζόμενοι στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου, στους ΟΤΑ και εκπαιδευτικοί.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οργανωθεί η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους που πλήττονται με τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Στην κατεύθυνση της στήριξης των λαϊκών νοικοκυριών, το Εργατικό Κέντρο θα θέσει στα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δημοτικών Ενοτήτων της Ανατολικής Αττικής ψήφισμα με αιτήματα όπως η μείωση των δημοτικών τελών και φόρων, καθώς και το «πάγωμα» όλων των οφειλών των λαϊκών οικογενειών όσο διαρκεί η κρίση.

Επίσης, τις επόμενες μέρες, μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με τα Σωματεία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο που θα προηγηθεί, θα οργανωθεί παρέμβαση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς στον συγκεκριμένο χώρο έχουν γίνει εκατοντάδες απολύσεις και έχουν εφαρμοστεί όλες οι «έκτακτες» αντεργατικές ρυθμίσεις.

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι παρεμβάσεις και οι έλεγχοι της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Εργατικού Κέντρου, με σκοπό τη λήψη και την τήρηση των απαραίτητων μέτρων στους εργασιακούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ