Σάββατο 16 Μάη 2020 - Κυριακή 17 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση με τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή Καστοριάς

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε την Παρασκευή με μέλη του ΔΣ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και τους απεργούς στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή Καστοριάς.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετείχαν ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Κανάτσιος, Γραμματέας της ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Τίγκας, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Καστοριάς.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους και το σωματείο για την εξέλιξη της απεργίας, η συμμετοχή στην οποία ήταν καθολική στους χώρους εργασίας της ΛΑΡΚΟ στη Δυτική Μακεδονία και συζήτησαν για τα επόμενα βήματα του αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων και ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους και αναδείχτηκε η σημασία του συντονισμού όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των εργαζομένων στις εργολαβίες και των αυτοαπασχολούμενων, τόσο στην Καστοριά όσο και στη Λάρυμνα, αλλά και η κοινή πάλη συνολικά του λαού της περιοχής. Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό να δυναμώσουν την πάλη για να πάρουν οι εργαζόμενοι τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια τους, να γίνουν κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν, για έναν δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών του λαού, με την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, οι οποίες θα είναι πραγματικά λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org