Παρασκευή 15 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στηρίζουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες των σωματείων των εκπαιδευτικών

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13/5 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σχεδόν σε όλες τις πόλεις και σε πολλά νησιά της Ελλάδας, με αίτημα την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου και του αντιπαιδαγωγικού μέτρου της τοποθέτησης καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας. Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η μαζικότητα και ο αγωνιστικός παλμός των κινητοποιήσεων στέλνουν ηχηρό μήνυμα, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας να φέρει για κατάθεση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο ακόμα περισσότερο σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της "Τράπεζας Θεμάτων", βάζει "κόφτη" στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στη δομή και στο περιεχόμενο του σχολείου, υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς.

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει την κατάπτυστη τροπολογία που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι.

Να πάρουν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας είναι ελπιδοφόρες και σημαντικές για όλους τους εργαζόμενους. Αποτελούν συνέχεια της δράσης των συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και συμβολή στον αγώνα που δίνουμε, στις νέες συνθήκες, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά.

Η πάλη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό, για μέτρα στήριξης των μαθητών των λαϊκών οικογενειών, είναι άμεσα δεμένη με τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών να κρατηθούν "όρθιοι" απέναντι στα μέτρα που αφορούν το μεροκάματο, το αν θα έχουν δουλειά, το αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον δυσβάσταχτο πλέον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Στηρίζουμε την προσπάθεια για συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα στο χώρο της Παιδείας με Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, δράσεις στις γειτονιές από κοινού με τους γονείς, με νέα συλλαλητήρια την επόμενη βδομάδα. Στηρίζουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ, των ΕΛΜΕ και των Επιτροπών Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, που δεν σταμάτησαν τη δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τα ζητήματα της μόρφωσης των παιδιών μας, της λειτουργίας των σχολείων, της στήριξης των εκπαιδευτικών στο παιδαγωγικό τους έργο.

Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ