Πέμπτη 14 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πολύμορφη αγωνιστική δράση για τα ναυτεργατικά δικαιώματα

Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες προγραμματίζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, διεκδικώντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα, υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Οπως αποφασίστηκε στη χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς η πλειοψηφία των άνεργων ναυτεργατών όχι μόνο δεν λαμβάνει το επίδομα ανεργίας των 350 ευρώ από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, αλλά έχει μείνει εκτός και από το 800άρι.

Την Τετάρτη 20/5 στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας, ζητώντας ναυτολόγηση των ανέργων και δουλειά με δικαιώματα.

Αναδεικνύοντας τα αντεργατικά μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει τα κέρδη των εφοπλιστών, στη σύσκεψη τονίστηκε ότι με τις ΠΝΠ δόθηκε παράταση στην εφαρμογή των μειωμένων οργανικών συνθέσεων στα επιβατηγά πλοία που ισχύει τους χειμερινούς μήνες, εξασφαλίστηκε η δυνατότητα στους εφοπλιστές των ποντοπόρων πλοίων από 1η Μάρτη να μην εφαρμόζουν ούτε αυτή την ελάχιστη οργανική σύνθεση των 4 έως 6 ναυτεργατών με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα ανάλογα με τη χωρητικότητα των πλοίων, επιδοτήθηκε το σύνολο των ακτοπλοϊκών γραμμών, μειώθηκαν κατά 20% ακόμα και τα λιμενικά τέλη και πάει λέγοντας.

«Δεν μπορεί κανείς να είναι παρατηρητής απέναντι σε αυτά. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να μοιράζουμε τη φτώχεια μας για να θωρακίζουν τα κέρδη τους από τον ιδρώτα μας οι εφοπλιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Θ. Ευαγγελάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ