Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Με καταθέσεις στεφάνων σε μνημεία πάλης και θυσίας του λαού σε όλη τη χώρα, με συμβολικές εκδηλώσεις, ιστορικούς περιπάτους, διαδικτυακές συζητήσεις, εξορμήσεις, περιοδείες και άλλες πρωτοβουλίες τιμήθηκε η 75η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

«Η μνήμη δεν σβήνει. Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Το σύνθημα έφτασε μέσα από την πλούσια αυτή δραστηριότητα σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, αφού η 9η Μάη είναι η μέρα που εμπνέει τους λαούς, διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αξιοποιώντας τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», με το πλούσιο αφιέρωμα στη μεγάλη επέτειο, με τις προσφορές που κυκλοφόρησε, τη σοβιετική αφίσα και τα ιστορικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας στις 8 και 9 Μάη του 1945 να αναγγέλλουν το σπουδαίο γεγονός του τσακίσματος του φασισμού.

Μια πολύμορφη δραστηριότητα, αφορμή για να συζητηθούν οι αιτίες του Β' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου, αλλά και οι ανταγωνισμοί σήμερα ανάμεσα σε καπιταλιστικά κράτη, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να καλούν σε επαγρύπνηση και πάλη ενάντια στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Κάθε εκδήλωση, κάθε φύλλο «Ριζοσπάστη» που διακινήθηκε ήταν και μια απάντηση στον αντικομμουνισμό, στην προσπάθεια της αστικής τάξης, των κομμάτων της, της ίδιας της ΕΕ να ξαναγράψουν την Ιστορία, θάβοντας τα πολύτιμα διδάγματα, την τεράστια προσφορά της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στο χτύπημα του ναζισμού - φασισμού.

Οπως έλεγε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: «Συνεχίζουμε με ακλόνητη την πίστη ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος, η μόνη απάντηση στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και θρέφει τον ναζισμό - φασισμό, προκαλεί φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς, προς όφελος των κερδών των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ