Σάββατο 9 Μάη 2020 - Κυριακή 10 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
2020 - 9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την επέτειο της 9ης Μάη
  • Σάββατο 9 Μάη

Οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΣΟΕΕ και Παντείου θα καταθέσουν στεφάνι στις 12 μ. στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα (Συγγρού και Φιλαρέτου).

Οι Οργανώσεις Γεωπονικού και Σχολών Υγείας του ΕΚΠΑ οργανώνουν ιστορικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, στις 10 π.μ. Αντίστοιχα, η ΤΟ ΝΟΠΕ Αθήνας οργανώνει ιστορικό περίπατο στο ίδιο μέρος στις 12 μ.

Οι ΤΟ ΦΜΣ και της Φιλοσοφικής Αθήνας οργανώνουν ιστορικό περίπατο στις 12 μ. στην Καισαριανή.

Οι ΟΒ στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας οργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Παναγιώτη Λυμπριτάκη, στέλεχος της ΚΝΕ. Δηλώσεις συμμετοχής και κατάθεση ερωτήσεων στο: kne-peiraia@outlook.com.gr

Οι Εδαφικές ΟΒ Δήμου Θεσσαλονίκης οργανώνουν σύσκεψη με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Ο ματωμένος Μάης του 1936, σύγχρονα διδάγματα», στις 7 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Βελισσαρίου 5, περιοχή Ευζώνων). Θα μιλήσει ο Παύλος Μάρλης, μέλος του ΤΓ Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Η Μαθητική ΟΒ Πολίχνης Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει escape room με θέμα την Αντιφασιστική Νίκη, στις 8 μ.μ., στα ΔΑΚ Πολίχνης.

Η Μαθητική ΟΒ Κατερίνης οργανώνει escape room, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Κατερίνης.

Οι Μαθητικές ΟΒ Σερρών οργανώνουν εκδρομή, στις 11.30 π.μ., στον Λευκώνα με παιχνίδι, συζήτηση και graffiti για το περιεχόμενο της μέρας.

Η ΤΟ Καβάλας κάνει διαδικτυακή εκδήλωση, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γιαγκίδης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση. Το link είναι: https://join.skype.com/m80mnfr47xp9.

Η ΤΟ Ξάνθης κάνει διαδικτυακή εκδήλωση στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αντώνης Τζιρίτας, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση. Το link είναι: https://join.skype.com/pU94n5IfLCp7

  • Κυριακή 10 Μάη

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Αιγάλεω οργανώνουν ιστορικό περίπατο στα μνημεία της Εθνικής Αντίστασης της πόλης (έναρξη 11.30 π.μ. από το μνημείο των Αιγαλιωτών που σφαγιάσθηκαν από τους ναζί στις 29 Σεπτέμβρη του 1944).

Οι ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά και Παντείου κάνουν ιστορικό περίπατο στις 12 μ. στην Καλλιθέα.

Η ΤΟ Εβρου οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η Δέσποινα Σταυρίδου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Εβρου της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση. Το link είναι: https://join.skype.com/ftcn1K0Fldye

Η ΤΟ Ροδόπης κάνει διαδικτυακή εκδήλωση στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραδήμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Το link είναι: https://join.skype.com/cprqLL6ErGCE

  • Δευτέρα 11 Μάη

Η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση στις 6 μ.μ., στο Στέκι Νεανικής Δημιουργίας και Πολιτισμού της ΚΝΕ με παράλληλη διαδικτυακή αναμετάδοση μέσω zoom, με τίτλο «Κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ελευθερία χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα απ' ό,τι μπορεί ποτέ να πληρώσει. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Επίκαιρο όσο ποτέ».

Θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το link είναι: https://us02web.zoom.us/j/89559136558


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ