Σάββατο 2 Μάη 2020 - Κυριακή 3 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει το βανδαλισμό του «Μικροβίου» από φασιστοειδή

«Ξημέρωμα Πρωτομαγιάς, μέσα στη νύχτα και με άδειους δρόμους, σαν τα ποντίκια, φασιστοειδή βρώμισαν με τα σύμβολά τους τον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ "Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας" στην Καλαμάτα», καταγγέλλει το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ και σημειώνει:

«Επέλεξαν τη μέρα της Πρωτομαγιάς για να θυμίσουν τη σιχαμερή ιστορία των πολιτικών προγόνων τους χιτλερικών που τέτοια μέρα, την 1η Μάη του 1944, εκτέλεσαν 200 Ελληνες κομμουνιστές στην Καισαριανή, 37 στην Καλαμάτα, 40 στην Τρίπολη, 11 στη Σπάρτη και δεκάδες ακόμα που συνάντησαν στη διαδρομή από τους Μολάους μέχρι τη Σπάρτη.

Τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που μπαίνει μπροστά για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Τους ενοχλεί ειδικά η ύπαρξη και η δράση του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ που έχει σημαντική αναγνώριση από τους εργαζόμενους και τους νέους της πόλης. Επέλεξαν την Πρωτομαγιά, την ηρωική μέρα της εργατικής τάξης, για να επισημάνουν ότι τα αφεντικά είναι εδώ και ότι στη νέα κρίση που ήδη ζούμε πρέπει οι εργαζόμενοι να σκύψουν το κεφάλι και να πληρώσουν την κρίση. Αλλωστε, πάντα οι φασίστες αυτόν το ρόλο έπαιζαν, τσιράκια των αφεντικών.

Την καλύτερη απάντηση την έλαβαν από τις σημερινές συμβολικές, οργανωμένες κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, που διαδήλωσαν στην Καλαμάτα, στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα, φορώντας μάσκες και γάντια, "φωνάζοντας" δυνατά για τα δικαιώματά τους.

Τους απαντάμε πως μαζί με το λαό και τη νεολαία της πόλης θα συνεχίσουμε να μην τους αφήνουμε να πατάνε πόδι στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Τους θυμίζουμε πως το ότι κινούνται σε έρημους δρόμους και στα σκοτάδια δεν σημαίνει ότι είναι αόρατοι και άγνωστοι...».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org