Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Στην Αθήνα σήμερα το Γενικό Συμβούλιο

Σήμερα, στις 9 το πρωί, ξεκινούν οι εργασίες του 4ου Γενικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), που θα συνεδριάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα) μέχρι και την Πέμπτη 20/12. Τη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση, θα «ανοίξει» εκπρόσωπος της ΠΟΔΝ, ενώ χαιρετισμό στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου θα απευθύνουν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός και ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννης Βαβούρας.

Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου είναι ο απολογισμός από το 15ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αλγερία, ενώ θα ξεκινήσει η συζήτηση για την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί το 2003.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ συνεδριάζει μια φορά το χρόνο. Είναι ένα όργανο που αποτελείται από 35 Νεολαιίστικες Οργανώσεις, μέλη της ΠΟΔΝ κι εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Οι συνεδριάσεις των Γενικών Συμβουλίων είναι ανοιχτές για όλες τις οργανώσεις - μέλη της ΠΟΔΝ και στη φετινή συνεδρίαση, που φιλοξενείται στη χώρα μας από την ΚΝΕ, έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν με αντιπροσωπείες τους, πάνω από πενήντα οργανώσεις.

Η διεθνής κατάσταση που στιγματίζεται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη χειροτέρευση των συνθηκών ζωής των λαών και της νεολαίας διεθνώς με αντιλαϊκές, αντιδραστικές ρυθμίσεις που περνούν, δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερα σ' αυτές τις συνθήκες, αποκτά μεγαλύτερη σημασία η προσπάθεια να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή δράση των προοδευτικών και κομμουνιστικών οργανώσεων νεολαίας, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου, Διεθνές Σεμινάριο, με θέμα «Ιμπεριαλισμός και τρομοκρατία», όπου θα συμμετάσχουν όχι μόνο οι αντιπρόσωποι που θα παρακολουθούν το Γενικό Συμβούλιο αλλά και πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι κι εκπρόσωποι μαζικών φορέων της χώρας μας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί, επίσης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα), αύριο Τετάρτη, με ώρα έναρξης 9 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ