Σάββατο 2 Μάη 2020 - Κυριακή 3 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιβατών

Τα μέτρα που έχουν πάρει εργοδοσία και κυβέρνηση αποτελούν κοροϊδία για την προστασία των εργαζομένων και των επιβατών σε όλο το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών, τονίζει το ΚΚΕ σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Οπως καταγγέλλει μάλιστα, πρόσφατα η διοίκηση της ΟΣΥ, «λειτουργώντας στη λογική κόστους - κέρδους», έβγαλε εκτός συγκοινωνιακού έργου δεκάδες ακόμα οχήματα, ενώ ήδη υπήρχαν εκατοντάδες εκτός. Τα οχήματα βγήκαν εκτός γιατί η ΟΣΥ κατέθεσε τις πινακίδες τους για να μειώσει το κόστος λειτουργίας. «Μόνο στο αμαξοστάσιο του Ρέντη κατατέθηκαν οι πινακίδες 22 επιπλέον οχημάτων», σημειώνεται.

Ακόμα, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης. Τα μόνα «μέτρα» που πήρε η εργοδοσία, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, εξαντλούνται στην κατάργηση της εισόδου από την μπροστινή πόρτα και στην καθυστερημένη παροχή και σε μικρές ποσότητες αντισηπτικών, γαντιών και μασκών.

Το ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν μέτρα: Για την πύκνωση δρομολογίων, ειδικά στις ώρες αιχμής, σε όλα τα μέσα. Προσλήψεις άμεσα ιατρών Εργασίας και στελέχωση όλων των υποδομών σε όλα τα αμαξοστάσια. Απολύμανση των οχημάτων πριν από κάθε βάρδια και καθημερινή απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων. Πλήρης απομόνωση του χώρου των οδηγών. Επισκευή τώρα όλων των οχημάτων και αγορά νέων. Μείωση των ωρών εργασίας σε 4 ώρες χωρίς καμία μισθολογική - ασφαλιστική μεταβολή, ώστε να μειώνονται ο κίνδυνος έκθεσης των εργαζομένων, η σωματική και ψυχολογική καταπόνησή τους. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δωρεάν μετακίνηση για εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία. Να καταργηθούν όλες οι απαράδεκτες απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ