Τετάρτη 22 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική Eκπαίδευση που δουλεύουν σε πολλούς εργοδότες και δεν τους έχει γίνει αναστολή της σύμβασης απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος.

Χτες, εκπρόσωποι του Σωματείου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέθεσαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Οπως καταγγέλλουν: «Με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι εργαζόμενοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα σε πολλαπλούς εργοδότες, σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά σχολεία, σε φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ΙΙΕΚ, σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, έχουν μείνει κυριολεκτικά αβοήθητοι όλο αυτό το διάστημα ως προς τη διαβίωσή τους. Και αυτό γιατί στην περίπτωση που έστω και ένας από τους εργοδότες εμφανίζεται ενεργός, οι συνάδελφοί μας δεν έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στο μηχανισμό στήριξης των εργαζομένων για να λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, αν και η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων έχει στον ενεργό εργοδότη λιγότερες από 5 ώρες την εβδομάδα. Είναι αδύνατον για τον οποιοδήποτε να μπορέσει να ζήσει με 30, 50 ή 70 και 100 ευρώ το μήνα.

(...) Σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, προστίθεται το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς για τους εκπαιδευτικούς στις δομές μαθητείας (ΔΙΕΚ, ΣΔΕ, σχολές ΟΑΕΔ), οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη του 2019, καθώς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχει καταβάλει δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ