Τετάρτη 22 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρωτοβουλία φοιτητών για τη στήριξη των πρακτικάριων

Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα των πρακτικάριων του ΤΕΦΑΑ απαιτούν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ψήφισμα που υπογράφουν μέσα από τον Φοιτητικό τους Σύλλογο. Οι υπογραφές, που θα κατατεθούν στον πρόεδρο του Τμήματος και στην Πρυτανεία, έχουν φτάσει ήδη τις 150 και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στο ψήφισμά τους, το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας «αφήνει ξεκρέμαστους και μία ακόμη κατηγορία συμφοιτητών μας που αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνουν την πρακτική τους άσκηση. Πρόκειται για φοιτητές 4ου έτους, η αναστολή της πρακτικής άσκησης των οποίων γεννά προβληματισμούς και ερωτήματα όσον αφορά την καθυστέρηση του χρόνου περάτωσης των σπουδών τους. Τους επόμενους μήνες πολλοί από αυτούς πιθανόν να αναγκαστούν να παρατείνουν τη διαμονή τους στην πόλη των σπουδών τους, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετα έξοδα τα οποία θα επιβαρυνθούν αυτοί και οι οικογένειές τους!

Οι πρακτικάριοι είναι εργαζόμενοι! Είναι συμφοιτητές μας, που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση και αμείβονται με ποσά κατώτερα του "υποκατώτατου" μισθού! Είναι μία από τις εκατοντάδες ομάδες εργαζομένων που συνειδητοποιούν αυτές τις μέρες ότι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ από τα σημερινά μέτρα "στήριξης" που παίρνει η κυβέρνηση, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη άθλια κατάσταση που διαχρονικά έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα των φοιτητών και αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ (...)

Καλούμε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα μέτρα στήριξης, που είναι αναγκαία για την ελάχιστη προστασία και ενίσχυση, όλους όσοι απασχολούνται στο χώρο του Αθλητισμού και τους πρακτικάριους ΤΕΦΑΑ, τις διοικήσεις των ΣΕΦΑΑ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, κανένας τελειόφοιτος φοιτητής να μην αναγκαστεί να παρατείνει τις σπουδές του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ