Παρασκευή 17 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πήρε φωτιά» το δίκτυο της πρεσβείας

Δεν πρόλαβαν στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τις ΗΠΑ να τελειώσουν τις ανακοινώσεις τους περί απόκρουσης της επιρροής των ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων και της «προσπάθειας παραπληροφόρησης» εκ μέρους Ρωσίας και Κίνας, και τα δίκτυα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ελλάδα «πήραν φωτιά».

Την Τετάρτη, η «Αμερικάνικη Γωνιά» στην Ξάνθη, το «Xanthi TechLab», ανακοίνωσε τη διεξαγωγή σειράς ψηφιακών εργαστηρίων με το «Journalists About Journalism» και φυσικά την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, «για την ειδησεογραφική παιδεία και την πληροφορία στα ΜΜΕ». Το «εργαστήρι», που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απρίλη, θα έχει τίτλο «Παραπληροφόρηση στην εποχή του COVID-19. Μαθαίνουμε και αντιστεκόμαστε!».

Την ίδια μέρα, παρόμοια εκδήλωση διοργανώνει και απευθείας η αμερικάνικη πρεσβεία με το Κέντρο Ψηφιακών Δικτύων Επικοινωνίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (DCN - SEE) του ΑΠΘ, που ανήκει στο διεθνές δίκτυο DCN του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Η επικοινωνία της Υγείας και η ψηφιακή ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας», στην οποία θα συμμετέχει και ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Το DCN από τις αρχές του Απρίλη έχει ήδη πραγματοποιήσει 5 ψηφιακά σεμινάρια, με το τελευταίο χτες, με τίτλο «Γεγονότα, Ψεύδη και Διασταύρωση Πληροφοριών κατά τη διάρκεια του COVID-19», να αφορά τον εντοπισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων αλλά και των εκστρατειών προπαγάνδας και παραπληροφόρησης της Κίνας και της Ρωσίας με αφορμή την πανδημία στην Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ