Σάββατο 18 Απρίλη 2020 - Κυριακή 19 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΕΑ 1967 - 1974
Ανακοίνωση για τα 53 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας

«Για το λαό μας, η 21η Απριλίου 1967 είναι μέρα μνήμης της πρόσφατης Ιστορίας της χώρας, που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 (ΣΦΕΑ), με αφορμή τα 53 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας.

Σημειώνει ότι παρά τις πολύμορφες απαγορεύσεις από το καθεστώς, δεν αποτράπηκε η λαϊκή πάλη, «η αντίσταση που εκφράστηκε ακόμα και στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η σθεναρή στάση των συλληφθέντων των πρώτων ημερών που αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση μετανοίας, καθώς και η ανάπτυξη του αντιδικτατορικού κινήματος (...) Συνέβαλαν και ιστορικοί λόγοι, όπως οι παρακαταθήκες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι νωπές μνήμες του λαού μας από τις πολύχρονες διώξεις των αντιστασιακών...».

Περνώντας στο σήμερα και δίνοντας απάντηση σε όσους λένε ότι οι αγώνες κατά της δικτατορίας δικαιώθηκαν και πως ζούμε στην «καλύτερη δημοκρατία», ο ΣΦΕΑ αναδεικνύει το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, όπως στη δουλειά, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στη συνδικαλιστική δράση, που δέχονται ολομέτωπη επίθεση.

Με αφορμή την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, ο ΣΦΕΑ τονίζει ότι «απαιτείται εγρήγορση των εργαζομένων και της νεολαίας για την επόμενη μέρα που θα έρθει και που δεν προοιωνίζεται "ρόδινη"». «Αναδεικνύεται, αντικειμενικά, η αναγκαιότητα για ένα ισχυρό, ταξικά προσανατολισμένο και πολιτικοποιημένο κίνημα, ικανό να αναμετρηθεί με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να επιβάλει λύσεις προς όφελος του λαού και της νεολαίας», σημειώνει.

Ο ΣΦΕΑ δηλώνει «παρών» στην πάλη του λαού για: Κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες και κατακτήσεις. Ενάντια στη βία του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού, αψηφώντας τους εκβιασμούς και τα κατασταλτικά μέτρα. Για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Κατά των νοσταλγών της δικτατορίας και του φασισμού, κατά της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Για να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «53 χρόνια μετά το πραξικόπημα ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, ο αγώνας για χειραφέτηση των εργαζομένων, ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και της νεολαίας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ