Πέμπτη 16 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αμεσα μέτρα συνεχίζει να απαιτεί η ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Πρόταση με συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών στα οχήματα (μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ) κατέθεσαν για μια ακόμα φορά στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ ΑΕ εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στα σωματεία του χώρου, στις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, στη διάρκεια συνάντησής τους στις 14/4 και σε συνέχεια προηγούμενης παρέμβασής τους.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, με την πρωτοβουλία αυτή ανέδειξε την ανάγκη πύκνωσης των δρομολογίων, αίτημα που «φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, και χρηματοδότησης για επισκευή και ανανέωση του στόλου. Αμεσα και μέχρι την ικανοποίηση των διαχρονικών αυτών αιτημάτων μπορεί και πρέπει να γίνει δρομολόγηση περισσότερων ενισχυτικών λεωφορείων σε συγκεκριμένες γραμμές και ώρες, κάτι το οποίο κατατέθηκε και εγγράφως».

Απαιτεί ακόμα: Αμεση και πλήρη απομόνωση της καμπίνας του οδηγού καθώς και χορήγηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζομένων (μόλις χτες δόθηκαν μάσκες, έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε από τις δυνάμεις της ΔΑΣ). Απολύμανση όλων των οχημάτων πριν εργαστούν σε αυτά τεχνίτες και οδηγοί, μείωση ωραρίου χωρίς μείωση μισθού. Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για επάνδρωση των ιατρείων σε κάθε αμαξοστάσιο. Εγκατάσταση και επισκευή χώρων ανάπαυσης (αφετηρίες - τέρματα) των εργαζομένων με παροχή νερού και σαπουνιού, καθώς τέτοιοι χώροι είτε δεν υπάρχουν είτε έχουν φοβερές ελλείψεις και βλάβες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ