Πέμπτη 16 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάλεσμα στα μαθητικά συμβούλια για αγωνιστικές διεκδικήσεις

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί τα μαθητικά συμβούλια της περιοχής να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, διεκδικώντας τόσο να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στα σχολεία τους που αφορούν την τηλεκπαίδευση, τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, όσο και μέτρα πρόληψης, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν, εν μέσω πανδημίας, να καταθέσει η κυβέρνηση νομοσχέδιο για την «Τράπεζα θεμάτων».

Πιο συγκεκριμένα, ως μορφή διεκδίκησης η Συντονιστική Επιτροπή έχει ήδη προχωρήσει σε συλλογή υπογραφών, η οποία συνεχίζεται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://gr.petitions.net/mathitesskg

Μεταξύ άλλων απαιτεί:

«Να ανακοινωθεί άμεσα η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εξεταστούμε τον Σεπτέμβρη.

Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα (laptop, tablet, γρήγορη σύνδεση internet) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση.

Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές, προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις λόγω των συνθηκών. Να γίνεται η προαγωγή μας με τους βαθμούς τριμήνων/ τετραμήνων.

Να γίνει έκτακτη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία όταν ανοίξουν τα σχολεία για όλους, ιδιαίτερα για τους μαθητές που δεν πάνε φροντιστήριο.

Να μην υπάρξει ούτε μισή σκέψη από το υπουργείο για επαναφορά της "Τράπεζας θεμάτων". Το έχουμε ήδη καταδικάσει με τις κινητοποιήσεις μας όλη τη χρονιά.

Να επιστραφούν σε όλους τους μαθητές τα χρήματα από τις εκδρομές που ακυρώθηκαν.

Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, καθαριότητας και υγιεινής σε όλα τα σχολεία. Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ