Πέμπτη 16 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΦΟΡΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Το υπουργείο Παιδείας δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

«Το υπουργείο Παιδείας, μετά τον εμπαιγμό των δυο εγκυκλίων σχετικά με την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτικών και μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τώρα με νέα ΠΝΠ δίνει την αρμοδιότητα στους δήμους να καλύψουν αυτές τις ανάγκες μέσω των σχολικών επιτροπών. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, σχετικά με τη διαδικασία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία και τη δυνατότητα δανεισμού σε μαθητές.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία διεκδικεί μαζί με τις Ενώσεις της Αττικής:

  • Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές/τριες όλα τα αναγκαία μέσα: Δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν συνδέσεις γρήγορου internet.
  • Η όποια κάλυψη μαθητών και σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρέπει να είναι με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και όχι από τα ταμεία των σχολικών επιτροπών ή από τον προϋπολογισμό των δήμων, επιβαρύνοντας στην ουσία τις τσέπες των δημοτών.
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτών - χορηγών στον εξοπλισμό και τη λειτουργία των σχολείων.
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.

Η Ομοσπονδία Γονέων καλεί τις δημοτικές αρχές της Αττικής «που μπαίνουν πρόθυμα στο επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι της κυβέρνησης ας λάβουν υπόψη τους όλες τις παραπάνω διεκδικήσεις μας!».

Ανάλογη διαμαρτυρία εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ