Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο ζητά νέο «ζεστό» χρήμα από τη ληστρική φορολογία του λαού

Μυρίστηκαν ψητό οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του Τουρισμού, από τα εκατομμύρια ευρώ που προορίζει η κυβέρνηση για το κεφάλαιο και παίρνουν θέση. Στην Κρήτη, τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου, στην οποία συμφώνησαν σε προτάσεις που καταθέτουν προς την κυβέρνηση για την «επανεκκίνηση του τουρισμού». Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται επιδότηση εργασίας (να πληρώνει το κράτος τον μισό μισθό για το προσωπικό τους), 100% επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση στο μισό του ΦΠΑ, εκπτώσεις κατά 50% σε ηλεκτρική ενέργεια, δημοτικά και άλλα τέλη, επιχορήγηση τόκων για υφιστάμενα δάνεια, χορήγηση άτοκων κεφαλαίων, αναστολή πληρωμών δόσεων δανείων για 24 μήνες κ.ά.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης των επαγγελματιών του τουρισμού αναφέρει:

«Οι εκπρόσωποι του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου της Κρήτης, ενόψει των εξαγγελιών της κυβέρνησης ΝΔ, ζητούν το κράτος να τους επιδοτήσει το σύνολο των απωλειών της κερδοφορίας από την πανδημία του κορονοϊού», σχολιάζει η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Και σημειώνει:

«Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια εξασφάλισαν δισεκατομμύρια κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων στον τουρισμό, που εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας και με μεροκάματα πείνας, τώρα με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, ζητούν νέο ζεστό χρήμα που προέρχεται από τη ληστρική φορολογία του λαού.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τους υπόλοιπους κλάδους τώρα πρέπει να διεκδικήσουν ο κρατικός προϋπολογισμός να στηρίξει αποκλειστικά και μόνο την υγεία και το εισόδημά τους, εξασφαλίζοντας πόρους από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ