Σάββατο 11 Απρίλη 2020 - Κυριακή 12 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Κοροϊδία τα «μπόνους» και οι παροχές που διαφημίζει η εργοδοσία

Τα... εκατομμύρια που οι εργοδότες του κλάδου διαφημίζουν πως θα μοιράσουν τάχα στους εργαζόμενους σχολίασε ο Αχμετ Μουσταφά, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και εργαζόμενος στην «Σκλαβενίτης», αποκαλύπτοντας τι πραγματικά σημαίνει η... γενναιοδωρία των μεγάλων αλυσίδων προς το προσωπικό τους:

«Στη "Σκλαβενίτης" στην καλύτερη των περιπτώσεων οι εργαζόμενοι θα πάρουν 200 ευρώ σε διατακτικές, λιγότερα αυτοί που έκαναν χρήση ειδικών αδειών, ευπαθών ομάδων ή κανονικών, και πολύ λιγότερα όσοι εργάζονται με 3ήμερες συμβάσεις.

Στα "Lidl" 340 ευρώ οι 8ωροι, οι οποίοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αφού επίσημη πολιτική της επιχείρησης είναι το 4ωρο, 250 ευρώ οι 6ωροι και 170 ευρώ οι 4ωροι σε διατακτικές.

Στα "Market In" 100 ευρώ διατακτική!

Στην "ΑΒ Βασιλόπουλος" η εργοδοσία ανακοίνωσε στην ίδια λογική ότι θα δώσει 100 ευρώ στους 4ωρους, 150 ευρώ στους 6ωρους και 200 ευρώ στους 8ωρους.

Στα "My Market", που δόθηκαν στην ίδια λογική, εξαιρέθηκαν όχι μόνο όσοι έλειπαν με άδεια "ειδικού σκοπού", αναρρωτική ή κανονική, αλλά και κάποιοι 8ωροι που δεν έλειψαν, με τη δικαιολογία ότι είναι με την κλαδική σύμβαση και αμείβονται καλά, οπότε δεν έχουν ανάγκη το μπόνους!

Στη "Μασούτης" οι εργαζόμενοι θα περιμένουν, όσοι απομείνουν, μέχρι το Δεκέμβρη για να λάβουν την "έμπρακτη αναγνώριση" της εργοδοσίας, αντίστοιχη των παραπάνω».

Την ίδια στιγμή, «από τις 24 Φλεβάρη έως τις 29 Μάρτη, ο τζίρος των σούπερ μάρκετ διαμορφώθηκε στα 740 εκατ. ευρώ έναντι 566 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, καταγράφοντας αύξηση 30,4%», σημείωσε και τόνισε: «Ας αφήσουν λοιπόν την κοροϊδία και ας δώσουν μερικά από τα εκατομμύρια που έβγαλαν τις τελευταίες μέρες για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των καταναλωτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ