Παρασκευή 10 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ»

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας

MotionTeam

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
«Οχι» στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων και να σταματήσει η διαδικασία αδειοδότησης της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία, που μεθοδεύει εν καιρώ πανδημίας η κυβέρνηση, απαίτησαν οι εκπρόσωποι των περίπου 100 φορέων της Θεσσαλονίκης, που συγκροτούν την πρωτοβουλία ενάντια στην καύση και χτες το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Με μια συμβολική κινητοποίηση, με πράσινες μάσκες, γιλέκα και κορδέλες, ανέδειξαν ξεκάθαρα την αντίθεση του λαού της περιοχής στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου. Απλωσαν ένα πανό στα κάγκελα του ΥΜΑΘ, «δέθηκαν» σε έναν μεγάλο κύκλο και φώναξαν συνθήματα. Κατήγγειλαν την υποκρισία της κυβέρνησης, αφού, όπως είπαν, την ώρα που έχει θέσει το λαό σε καραντίνα επικαλούμενη την ανάγκη προστασίας της υγείας του, την ίδια ώρα φέρνει στο λαό της Δυτικής Θεσσαλονίκης την καρκινογόνα καύση αδειοδοτώντας το εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ» να καίει τα απορριμματογενή καύσιμα RDF/SRF. Με το κείμενο που θυροκόλλησαν, προειδοποίησαν ότι ο «ιός της καύσης απορριμμάτων» έρχεται να μείνει για πάντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία του λαού και το περιβάλλον, αφού φουράνια και διοξίνες θα κατακλύσουν τον αέρα της Θεσσαλονίκης. Και δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να σταματήσουν αυτούς τους σχεδιασμούς και να βγει ο λαός νικητής.

Απέδειξαν ότι ο λαός μένει στο σπίτι, αλλά δεν μένει σιωπηλός, έχει φωνή και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή του για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής ανέδειξαν και μέσα από τις δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Κοκονάς, η Αθηνά Μπέλλου, από τον Σύλλογο Γυναικών Πολίχνης (μέλος της ΟΓΕ), ο Μιχάλης Σπάσος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, και ο Στράτος Φουρλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του δάσους».

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διαδικτυακή προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών, ενώ ήδη περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της περιοχής έχουν υπογράψει το κείμενο των φορέων.

Στο πλευρό των φορέων βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Παύλου Μελά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μάριος Παλάντζας, ο οποίος δήλωσε τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των συλλόγων, των σωματείων, των φορέων. Και σχολιάζοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, σημείωσε ότι «η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμών ετών προσαρμοσμένων σε ευρωπαϊκές Οδηγίες και τη νομοθεσία που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Στο μεταξύ, την αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούν στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» για καύση RDF-SRF ζητά με απόφαση που έλαβε χτες και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδίκησαν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού(2022-06-07 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση ενάντια στη ρύπανση από τα ΕΛΠΕ την Κυριακή(2021-04-22 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην καύση απορριμμάτων(2021-04-09 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε θάλαμο αερίων(2020-05-22 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις ενάντια στην αδειοδότηση της ΤΙΤΑΝ για καύση RDF-SRF(2020-03-31 00:00:00.0)
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου από ταξικά σωματεία(2018-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ