Τετάρτη 8 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Αύριο συνάντηση αξιωματούχων Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας

Από παλιότερη σύνοδο των πετρελαιοπαραγωγών χώρων
Από παλιότερη σύνοδο των πετρελαιοπαραγωγών χώρων
ΡΙΑΝΤ - ΜΟΣΧΑ.--

Σαουδάραβες και Ρώσοι αξιωματούχοι φαίνονται πως παζαρεύουν την επίτευξη μίας συμβιβαστικής συμφωνίας κατά τη συνάντηση που θα έχουν αύριο Πέμπτη στη Βιέννη, στο πλαίσιο της συνόδου πετρελαιοπαραγωγών χωρών «ΟPEC+». Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, πιο πιθανό είναι να συναινέσουν σε χαμηλότερη παραγωγή πετρελαίου ώστε να σταματήσει η μείωση στις διεθνείς τιμές «μαύρου χρυσού», που βρίσκεται σε χαμηλό ρεκόρ 20ετίας, φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 22 δολάρια το βαρέλι.

Οι συμβιβασμοί φαίνονται απαραίτητοι, καθώς πέρα από τους σφοδρούς ανταγωνισμούς πετρελαϊκών μονοπωλίων η διεθνής ζήτηση για καύσιμα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 30%, λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία σε δεκάδες χώρες εξαιτίας της πανδημίας. Αυτό ενώ την ίδια ώρα Σαουδική Αραβία και Ρωσία κατακλύζουν τις αγορές με επιπλέον ποσότητες πετρελαίου.

Την Παρασκευή αναμένεται άλλη μία τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους υπουργούς Ενέργειας και Πετρελαίου των 20 πιο ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών («G20»), όπου στην ατζέντα θα τεθούν κυρίως οι ανταγωνισμοί, με επίμαχο θέμα τις διεθνείς τιμές πετρελαίου και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σε χώρες της Ομάδας των 20, που περιλαμβάνει ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό, Ινδία, Νότια Αφρική, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και την ΕΕ ως σύνολο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ