Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα!

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε στιγμές που όλος ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με την πανδημία του COVID-19 και που ο ίδιος ο λαός των ΗΠΑ πληρώνει με τη ζωή του τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας και την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, η κυβέρνηση του Τραμπ δεν διστάζει να κλιμακώσει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Στις 26 Μάρτη η κυβέρνηση των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες ενάντια στον Νικολάς Μαδούρο και 12 ακόμα νυν και πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τους για εμπόριο ναρκωτικών και τρομοκρατία και πως σε συνεργασία με την ένοπλη οργάνωση των FARC στην Κολομβία, ετοιμάζονταν να μεταφέρουν παράνομα στις ΗΠΑ 15 τόνους κοκαΐνη για να πλήξουν έτσι τις ΗΠΑ. Πρόκειται για εξόφθαλμα γελοίες και προβοκατόρικες κατηγορίες με στόχο να δημιουργήσουν πρόσχημα για τους ιμπεριαλιστές ώστε να κλιμακώσουν την επίθεσή τους.

Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε το νέο σχέδιό του για την ανατροπή της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, που ονομάζει "Δημοκρατικό Μεταβατικό Πλαίσιο".

Με πρόσχημα τις στημένες κατηγορίες που ανήγγειλε, η κυβέρνηση του Τραμπ ανακοίνωσε την 1η του Απρίλη πως ξεκινά μεγάλης έκτασης ναυτική και αεροπορική επιχείρηση "κατά των ναρκωτικών" στην Καραϊβική Θάλασσα. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα γίνονται αναφορές για μεγάλης κλίμακας κινήσεις των δυνάμεων των ΗΠΑ πλησίον των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Βενεζουέλας.

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα. Απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε επιθετική ενέργεια ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή του.

Το ΚΚΕ για μια φορά ακόμη εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας, που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τις εξελίξεις στην πατρίδα του, και δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό του σε όλες τις συνθήκες, εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στο ΚΚ Βενεζουέλας και την ΚΝ Βενεζουέλας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ