Σάββατο 4 Απρίλη 2020 - Κυριακή 5 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Εντελώς ξεκρέμαστοι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι

Μια ακόμα από τις απάτες της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι ο ισχυρισμός ότι «δεν αφήνουμε κανέναν έξω από τα μέτρα στήριξης».

Η αλήθεια είναι βέβαια πολύ διαφορετική: Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως με «ευέλικτη» απασχόληση μένουν εκτός ακόμα και από αυτά τα ανεπαρκή επιδόματα που έχουν ανακοινωθεί.

-- Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους ανέργους, η προβλεπόμενη παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι τις 31/5 για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει το δικαίωμα εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020, αφήνει εντελώς ξεκρέμαστους πάνω από 900.000 εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ που δεν έπαιρναν και πριν επίδομα ανεργίας εξαιτίας των σχετικών «κοφτών».

-- Καμία απολύτως πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους με εργόσημο.

-- Παράλληλα, βροχή πέφτουν και οι καταγγελίες συνδικάτων για εργαζόμενους που αποκλείονται ακόμα και από το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ. Μεταξύ άλλων: Χιλιάδες οικοδόμοι που απασχολούνται στην απλή ιδιωτική κατασκευή και έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο λόγω της πανδημίας. Εκατοντάδες μεταλλεργάτες που απασχολούνται εκτάκτως και έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα. Εργαζόμενοι με τίτλο κτήσης/σύμβαση έργου σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίοι έχουν πάψει να εργάζονται και δεν έχουν εισοδήματα λόγω της αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων του κλάδου. Εργαζόμενοι που απασχολούνται σε δήμους και Περιφέρειες μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς» εργασίας. Εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό που δεν επαναπροσλαμβάνονται αυτήν την περίοδο και πολλοί από αυτούς δεν εντάσσονταν στην τακτική επιδότηση για διάφορους λόγους (π.χ. επειδή εργάστηκαν για πρώτη φορά την περσινή χρονιά, επειδή έπεσαν θύματα της ανασφάλιστης εργασίας, επειδή έκαναν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης κ.τ.λ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ