Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΒΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό για να καταθέσουν τα αιτήματά τους, προχωρούν αύριο Παρασκευή, στις 10 π.μ., τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα πόσο επιζήμια και εγκληματική είναι για τη ζωή και την υγεία του λαού μας. Δεν μένουμε σιωπηλοί στις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε όλες τις δομές της Υγείας. Δεν ξεχνάμε την χρόνια υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων του, την υποτίμηση της πρόληψης. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής καλούνται να πληρώσουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα με κατασταλτικά μέτρα. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας. Ενώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλου του ελληνικού λαού. Απαντάμε διεκδικητικά, συλλογικά, μαχητικά για την πλήρη εξασφάλιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής προστασίας της υγείας για όλους».

Σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό, σημειώνεται ότι αυτά έχουν ταυτόχρονα «σοβαρές συνέπειες στην επιβίωση της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων. Η πτώση του τζίρου σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα επαγγέλματα που εκπροσωπούν οι Ομοσπονδίες μας, είναι κατακόρυφη. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα που δημιουργούν οι υποχρεώσεις που έχουμε σε τράπεζες, προμηθευτές, κράτος. Η νέα ύφεση που κυοφορείται θα βάλει σε κίνδυνο και το σημερινό και αυριανό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, όλου του εργαζόμενου λαού. Εχουμε εμπειρία, δεν θα γίνουμε ξανά το υποζύγιο που θα φορτωθεί τα βάρη της νέας κρίσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ