Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εκλεισε λόγω κορονοϊού η 2η Υγειονομική Περιφέρεια

Σε καραντίνα περίπου 200 εργαζόμενοι μετά από εντοπισμό κρούσματος

Σε καραντίνα τέθηκαν από χτες κοντά 200 εργαζόμενοι που αποτελούν το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, καθώς γιατρός βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η σχετική υπηρεσία στεγάζεται πλέον στο κτίριο του Οίκου Ναύτη στον Πειραιά, το οποίο και έκλεισε τουλάχιστον μέχρι τις 7 Απρίλη.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες για ασθενείς και ασφαλισμένους ολόκληρης της Περιφέρειας Πειραιά, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας. Να σημειωθεί ότι λόγω των συγχωνεύσεων που έγιναν βάσει των μνημονιακών νόμων σε βάρος της δημόσιας Υγείας, στο ίδιο κτίριο στεγάζονται οι υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ, του Οίκου Ναύτη, καθώς και οι υπηρεσίες που προσκομίζουν δικαιολογητικά στους άνεργους ναυτεργάτες για το επίδομα και τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις λόγω εορτών κ.ο.κ.

Η πρώτη άμεση συνέπεια πλήττει τους άνεργους ναυτεργάτες, καθώς στη σχετική ανακοίνωση που θυροκολλήθηκε χτες στην είσοδο του κτιρίου αναφέρεται ότι πλέον «ως και την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, όλα τα δικαιολογητικά για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων ναυτικών (...) θα αποστέλλονται μόνο ταχυδρομικά και όχι με e-mail».

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ,«επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν με το κλείσιμο του Οίκου Ναύτη, για τους ασφαλισμένους του».

Επιπλέον, τα σωματεία τονίζουν ότι η απόφαση να στείλουν τα δικαιολογητικά τους ταχυδρομικά «θα προκαλέσει πρόβλημα έγκαιρης καταβολής των δικαιολογητικών και του Δώρου Πάσχα σε άνεργους ναυτεργάτες». Απαιτούν «άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να καταβληθεί έγκαιρα, χωρίς καθυστέρηση, το Δώρο του Πάσχα στους άνεργους ναυτεργάτες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ