Πέμπτη 2 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση για τα προβλήματα στις σπουδές και στη δουλειά

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Εκφράζει τον σοβαρό προβληματισμό για τους όρους υπό τους οποίους διεξάγονται τα διαδικτυακά μαθήματα αλλά και ζητήματα που αφορούν την εργασία, π.χ. για τους σπουδαστές που θα δούλευαν σεζόν το επόμενο διάστημα και τελικά μένουν και χωρίς επίδομα, αν και αποτελεί σημαντικό εισόδημα για να τα βγάλουν πέρα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. 'Η για το αν τηρείται από όλες τις επιχειρήσεις η διακοπή της πρακτικής άσκησης.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ απαιτεί:

Να παρθούν από το υπουργείο Παιδείας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους τους σπουδαστές πανελλαδικά. Να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι σπουδαστές θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο, ότι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην Εκπαίδευση. Να μη συνενώνονται τμήματα στις τηλεδιασκέψεις.

Να διαμορφωθεί ολοκληρωμένο σχέδιο από το υπουργείο Παιδείας για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έτους 2019 - 2020 για τους σπουδαστές. Το σχέδιο αυτό πρέπει να περιλαμβάνει την αναπλήρωση όλων των διδακτικών ωρών εργαστηριακών μαθημάτων, την πρόσληψη καθηγητών με μόνιμη σχέση εργασίας, την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, την αύξηση στο ύψος των αναγκών της κρατικής χρηματοδότησης για τα ΔΙΕΚ.

Να δοθεί κονδύλι χρηματοδότησης προκειμένου να εξασφαλιστούν μέτρα πρόληψης και υγιεινής (αντισηπτικά, απολυμάνσεις) μόλις ανοίξουν οι σχολές. Να ενισχυθούν και να σταθεροποιηθούν τα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής. Το διάστημα που τα ΔΙΕΚ παραμένουν κλειστά να προχωρήσουν ο καθαρισμός και η απολύμανση όλων των χώρων τους.

Με κρατική χρηματοδότηση άμεσα να αναβαθμιστούν εργαστήρια, αίθουσες, υποδομές, ώστε όταν ξαναλειτουργήσουν κανονικά να μπορούν να καλύψουν τις νέες ανάγκες που θα έχουν προκύψει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ