Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να προστατευτεί η υγεία των ξεριζωμένων στη δομή του δήμου Σιντικής

Τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κλειδί του δήμου Σιντικής αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Στη δομή αυτή έχουν μεταφερθεί περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και διαμένουν σε σκηνές που έχουν στηθεί στο χώρο. Οπως έχουν επισημάνει τόσο η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών όσο και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου, η συγκεκριμένη δομή είναι ακατάλληλη για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και επικίνδυνη για την υγεία τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει πρόνοια για την εξασφάλιση ειδών ατομικής προστασίας ούτε για τις ευπαθείς ομάδες.

Η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ τονίζει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης τόσο για την υγεία των προσφύγων και μεταναστών όσο και για τη δημόσια υγεία.

Καλεί το λαό της περιοχής να οργανωθεί και να δείξει την αντίθεσή του στη φυλακή που πάνε να στήσουν για τους κατατρεγμένους και απελπισμένους που δεν έχουν κάνει κανένα αδίκημα, να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, μαζί με τον αγώνα του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς, που γεννάνε την προσφυγιά και τη μετανάστευση, να απαιτήσει απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Μεταξύ άλλων ζητά: Να δημιουργηθούν ιατρεία, εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στις δομές φιλοξενίας και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Να πραγματοποιηθούν έγκαιρα τεστ για τον κορονοϊό σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Να κατοχυρωθεί η πλήρης πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, χωρίς αποκλεισμούς.

Να στηριχθούν άμεσα το Νοσοκομείο Σερρών και το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου με προσωπικό και εξοπλισμό, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, απαιτεί να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και τη χώρα. Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για μεταφορά στις χώρες προορισμού τους, απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ