Τρίτη 31 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ολα τα 'χει ο μπαξές για την εργοδοσία...

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 28/3/2020, αρ. 1078), η κυβέρνηση έρχεται να συμπληρώσει και να εμπλουτίσει ακόμα παραπέρα τα αντεργατικά μέτρα που θέσπισε τις προηγούμενες μέρες με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με διαδικασίες φαστ τρακ.

Ετσι, από τις χτεσινές δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών και τη νέα ΚΥΑ επιβεβαιώνεται ότι παρά τις περιβόητες «ρήτρες διατήρησης θέσεων εργασίας», οι εργοδότες μπορούν να συνεχίσουν να απολύουν, χρησιμοποιώντας το πλήθος σχετικών εργαλείων που διαθέτουν (λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, πιέσεις για «οικειοθελείς αποχωρήσεις»), απολαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις «διευκολύνσεις» και τα «χρηματοδοτικά εργαλεία» που τους προσφέρει το κράτος.

Ετσι, η νέα ΚΥΑ ξεκαθαρίζει ότι «στην έννοια του ιδίου αριθμού θέσεων εργασίας» που καλούνται να διατηρήσουν οι εν λόγω επιχειρήσεις, «δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποχωρούντες οικειοθελώς από την εργασία τους», καθώς «και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου των οποίων η σύμβαση εργασίας λήγει μετά τη λήξη της αναστολής».

Την ίδια ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις» στο διάστημα από 1/3 έως 20/3 είναι στην πραγματικότητα συγκαλυμμένες απολύσεις, εντάσσοντας τους εν λόγω εργαζόμενους στο επίδομα των 800 ευρώ που δίνεται και στους απολυμένους (με την απόλυση να παραμένει απόλυση βέβαια...), όχι μόνο δίνει το «ελεύθερο» στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν και μετά τις 20/3 τις απολύσεις με τον ίδιο τρόπο των «οικειοθελών αποχωρήσεων», αλλά ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν όλα τα κρατικά μέτρα στήριξης του κεφαλαίου!

Σε ό,τι αφορά την επέκταση της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ξεκαθαρίζει ότι η εργοδοσία μπορεί να κάνει ταυτόχρονη και συνδυασμένη χρήση όλων των «εργαλείων ευελιξίας» που της προσφέρει η κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια, ξεκαθαρίζεται ότι μια επιχείρηση μπορεί ταυτόχρονα να επιβάλλει μονομερώς εκ περιτροπής εργασία σε μέρος του προσωπικού με αντίστοιχη μείωση μισθού, να αναστέλλει τις συμβάσεις εργασίας σε ένα άλλο μέρος, να μεταφέρει άλλους εργαζόμενους από επιχείρηση σε επιχείρηση του ίδιου ομίλου, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να επιβάλλει σε άλλους εργαζόμενους υπερωριακή απασχόληση, φτάνοντας ως και τις 12 ώρες εργασίας ημερησίως!

Προβλέπεται επίσης ότι η εργοδοσία, επικαλούμενη «πρόσκαιρες ανάγκες της επιχείρησης», μπορεί να επιβάλλει τηλεργασία σε εργαζόμενους των οποίων έχει αναστείλει τη σύμβαση. Από όλα έχει ο αντεργατικός μπαξές δηλαδή, για κάθε ανάγκη της εργοδοσίας...

Υπενθυμίζεται ότι με την προηγούμενη ΠΝΠ δινόταν η δυνατότητα στον εργοδότη να επιβάλλει μονομερώς εκ περιτροπής εργασία μέχρι και 6 μήνες, τουλάχιστον στο 50% του προσωπικού, με ανάλογη μείωση μισθού, όπως και να μεταφέρει προσωπικό από επιχείρηση σε επιχείρηση του ίδιου ομίλου, χωρίς καμία ρητή δέσμευση για διασφάλιση δικαιωμάτων κ.ά. Η ΠΝΠ προέβλεπε επίσης αναστολή συμβάσεων μέρους ή όλου του προσωπικού για επιχειρήσεις που συνεχίζουν τη λειτουργία τους, αναστολή της απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και επίταξης απεργών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ