Τρίτη 31 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Συγκέντρωση υπογραφών για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Παναγία»

Διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας και επίταξης του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς. Απαιτεί να υπάρξει κεντρική παρέμβαση του δήμου Καλαμαριάς προς την κυβέρνηση για την άμεση επίταξη του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία» έτσι ώστε σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες να επαναλειτουργήσει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο κείμενο που διακινεί μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό μας, λόγω της πανδημίας, χρειάζεται άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και στην περιοχή μας, αλλά και συνολικά (...) Πέρα από μια σειρά μέτρα που απαιτούμε να παρθούν από την κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζουμε την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο "Παναγία". Ενα νοσοκομείο που από το 2013 έκλεισε με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και δημιούργησε ένα μεγάλο έλλειμμα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δημόσιες υπηρεσίες Υγείας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο, μακριά από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό, καλύπτοντας τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης. Η ατομική ευθύνη, την οποία επικαλούνται συνεχώς, αν και αυτονόητη, αξιοποιείται για να κρύψει την κρατική, κυβερνητική ευθύνη. Οσο και αν επιμένουν να μας επιβάλουν τη σιωπή και την παθητική αναμονή, πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας με όποιο μέσο έχουμε. Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή... Τη δυναμώνουμε!».

Οσοι θέλουν να υπογράψουν μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/dimos_kalamarias_elliniki_kyvernisi_eody_amesi_epanaleitoyrgia_kai_epitaxi_toy_proin_nosokomeioy_panagia


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ