Τρίτη 31 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
«Πυροτεχνήματα» για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους

ΚΚΕ: Υποκρισία και δημαγωγία για να κρύψουν τις ευθύνες για την υποχρηματοδότηση της Υγείας

Το «τερμάτισαν» χτες η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την υποκρισία στην προσπάθειά τους να κρύψουν τις μεγάλες τους ευθύνες για τα τεράστια κενά στο σύστημα Υγείας.

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός, που με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ, τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους τούς επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού. Κι αυτό συνοδευμένο με φράσεις όπως «ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης», «απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι» κ.ο.κ. Αντίστοιχη απόφαση ανακοίνωσε ότι πήρε χτες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταθέτοντας για τους επόμενους δύο μήνες το ήμισυ του μισθού της στον ειδικό λογαριασμό.

Την κυβερνητική πρόταση έσπευσε να δηλώσει ότι δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, «πλειοδοτώντας» σε υποκρισία και ζητώντας η μείωση να είναι υποχρεωτική, για τρεις μήνες αντί για δύο, και να επεκταθεί σε ευρωβουλευτές και όλους τους κρατικούς αξιωματούχους.

Καμία αναφορά βέβαια - από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού απορρίπτουν διαχρονικά την πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη δραστική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων - για τις υπόλοιπες μόνιμες περικοπές σε Υγεία, Ασφάλεια, Πρόνοια, κοινωνικές δαπάνες, εκείνες που τα αποτελέσματά τους βρίσκουν τώρα με τραγικό τρόπο μπροστά τους τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Νομίζουν φαίνεται πως αφού πρώτα ξεγύμνωσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας, αφού δεν προχωρούν έστω και τώρα σε μια σειρά αναγκαία μέτρα όπως η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, κάνουν νέα δωράκια στο κεφάλαιο, πετάνε - σε όσους πετάνε - ένα 800ευρω το 45ήμερο, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα νέο γύρο εργασιακού Αρμαγεδδώνα, ο λαός θα δώσει συγχωροχάρτι με μερικά «καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

ΚΚΕ: Υποκρισία και δημαγωγία για να κρυφτούν οι ευθύνες

Σε σχόλιό του σχετικά με τις προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση μισθών βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Αν θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, μπορούν να υιοθετήσουν την πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη - και όχι μόνο επ' αφορμή της πανδημίας - δραστική μείωση των μισθών βουλευτών και άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Ολα τα άλλα έχουν στοιχεία υποκρισίας και δημαγωγίας αυτές τις δύσκολες ώρες, και στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σημειώνουμε ξανά πως σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ, η βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται εξολοκλήρου στο Κόμμα για την οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λαγός» η Ελληνική Λύση για τη μετατροπή της Θράκης σε ειδική οικονομική ζώνη(2023-02-07 00:00:00.0)
Διαγκωνίζεστε ποιος κάνει καλύτερα το χειρότερο για τους πολλούς(2023-01-27 00:00:00.0)
Κατάργηση ΦΠΑ, αυξήσεις μισθών και διαγραφή χρεών για να ανακουφιστεί ο λαός(2022-01-19 00:00:00.0)
Βρήκαν αφορμή για νέα «κοκορομαχία»(2014-10-22 00:00:00.0)
Αποπροσανατολισμός και προπαγάνδα θωράκισης των αστικών θεσμών(2013-11-19 00:00:00.0)
Υποκρισία και αποπροσανατολισμός του λαού(2011-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ