Τρίτη 31 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κοινή Ανακοίνωση 44 Κομμουνιστικών Νεολαιών για την πανδημία

Με πρωτοβουλία της ΚΝΕ που συνδιαμορφώθηκε με άλλες Οργανώσεις, προέκυψε Κοινή Ανακοίνωση 44 Κομμουνιστικών Νεολαιών από όλο τον κόσμο για την πανδημία του Covid-19, που ζητούν να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, των εργαζομένων και της νεολαίας. Μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«-- Το δημόσιο σύστημα Υγείας ακόμη και ισχυρών καπιταλιστικών χωρών είναι "γυμνό", είναι ελλιπές, λόγω των πολιτικών που ασκούνται προς όφελος της εμπορευματοποίησης της Υγείας, των καπιταλιστικών κερδών. Η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων βρίσκεται σε κίνδυνο. Χρειάζεται τώρα να παρθούν επείγοντα και απαραίτητα μέτρα.

-- Ηδη, αλλά και το επόμενο διάστημα, εκατομμύρια εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους ή έχουν μειώσεις στους μισθούς τους, τα ωράριά τους γίνονται "λάστιχο". Οχι εξαιτίας του Covid-19, αλλά επειδή οι καπιταλιστές για ακόμη μία φορά ρίχνουν τα βάρη στις πλάτες τους.

-- Ακόμη και οι επιστημονικές προσπάθειες για να βρεθεί το εμβόλιο για τον Covid-19 είναι αντικείμενο ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι είναι αδίστακτοι. Η καπιταλιστική αναρχία στην παραγωγή δεν ικανοποιεί στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.

Νέοι και νέες του κόσμου,

-- Ευχαριστούμε εγκάρδια τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό των νοσοκομείων και των υγειονομικών μονάδων που παλεύουν σε αυτήν τη μάχη αντιμετωπίζοντας πολύ μεγάλες δυσκολίες.

-- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη σε εκείνους που έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid-19 και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση από την ασθένεια.

-- Χαιρετίζουμε τις χώρες που αναπτύσσουν δράσεις αλληλεγγύης με τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως με την αποστολή υλικών προστασίας και επαγγελματιών της Υγείας από χώρες όπως η Κίνα, η Κούβα και η Ρωσία, δράσεις που έρχονται σε αντίθεση με την ανυπαρξία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι Κομμουνιστικές Νεολαίες είμαστε εδώ!

Παλεύουμε ενάντια στον Covid-19 και ταυτόχρονα ενάντια στην αδικία, αλλά και με αυτούς που αξιοποιούν τον ιό για να μεγαλώσει η αδικία.

Παλεύουμε ενάντια σε ένα παγκόσμιο σύστημα, τον καπιταλισμό, που όπως φόρτωσε στους εργαζόμενους και τη νεολαία τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τώρα μας ζητά να ξαναπληρώσουμε. Αποδεικνύεται ξανά ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος, αφού μπορεί να εξασφαλίσει την πρωτοβάθμια φροντίδα και την πρόληψη, τα νοσοκομεία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το φάρμακο, τα εργαστήρια, τις εξετάσεις, ικανοποιώντας τα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες.

Παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπονομεύει τις μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, που υπάρχουν σήμερα και μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της Υγείας, της Ευημερίας και της Ειρήνης των λαών.

Οι νέοι και οι νέες φοράμε μάσκες για να προστατεύσουμε και να προστατευτούμε από τον ιό, όμως δεν χαμηλώνουμε τη φωνή των διεκδικήσεών μας! Απαιτούμε:

-- Να ισχυροποιηθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε όλες τις χώρες, με κρατική χρηματοδότηση, ώστε να ενισχυθούν τώρα οι προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

-- Να δοθούν δωρεάν σε όλους τα αναγκαία μέτρα προστασίας (όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).

-- Να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Οχι στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών. Οχι στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

-- Να μπει τέρμα στις κυρώσεις και στα μέτρα οικονομικών αποκλεισμών, που σε αυτήν την κατάσταση είναι ακόμα πιο άδικα και εγκληματικά και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των λαών που ζουν στις χώρες όπου εκείνα εφαρμόζονται. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των λαών.

-- Λέμε όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις στρατιωτικές ασκήσεις, όπως εκείνες που κάνει το ΝΑΤΟ, και απαιτούμε οι δημόσιοι πόροι να ανακατευθυνθούν για την υποστήριξη των αναγκών των λαών, όπως είναι η χρηματοδότηση των συστημάτων δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σας λέμε καθαρά: Μπορούμε να νικήσουμε! Κανένας μόνος του - Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης - Μαζί θα τα καταφέρουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ