Τρίτη 31 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Παράσταση ολιγομελούς αντιπροσωπείας σωματείων την Πέμπτη 2 Απρίλη, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας

RIZOSPASTIS

Πρωτοβουλία για συγκέντρωση υπογραφών σε κοινό κείμενο διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Παιδείας, ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, ανέλαβαν μια σειρά Σύλλογοι και ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ηδη οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 2.500 από όλη την Ελλάδα!

Οι εκπαιδευτικοί αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν με αφορμή την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ζητούν μια σειρά άμεσα μέτρα για τη λύση τους. «Στόχος μας είναι, την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 11 π.μ., ολιγομελής αντιπροσωπεία των σωματείων μας να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, για να κατατεθεί το κείμενο διαμαρτυρίας και οι χιλιάδες υπογραφές στην πολιτική ηγεσία, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στα προβλήματα», σημειώνουν τα σωματεία και καλούν σε συνέχιση της συγκέντρωσης υπογραφών.

Να σημειωθεί ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα προσπαθούν για ώρες από το ξημέρωμα μέχρι αργά τη νύχτα να καταφέρουν να τροφοδοτήσουν με υλικό τους μαθητές τους, μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου, αλλά με το σύστημα να «σέρνεται» και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται, αυτό πολλές φορές είναι αδύνατο και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Παράλληλα, πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές παραμένουν χωρίς να έχουν τα κατάλληλα τεχνικά μέσα στα σπίτια τους και η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο υποστήριξης.

Οπως σημειώνουν σωματεία εκπαιδευτικών: «Στις παραπάνω δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με ευθύνη του υπουργείου, έρχονται να προστεθούν οι, εκτός τόπου και χρόνου, απαιτήσεις π.χ. στις 17.00 του Σαββάτου (!) να μαζευτούν στοιχεία έως το βράδυ. Και την ίδια στιγμή οι διευθυντές των Σχολείων να μην μπορούν να μπουν καν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Τέτοιες καταγγελίες φτάνουν από πολλές περιοχές της χώρας! Το υπουργείο ζητάει στοιχεία για το πόσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως αποκλειστικά με βάση την εγγραφή στο ΠΣΔ, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί συνάδελφοι αξιοποιώντας άλλα μέσα ήδη είναι σε επαφή με τους μαθητές τους! Προφορικά το υπουργείο βεβαιώνει ότι οι συνάδελφοι μπορούν να αξιοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο, αλλά με τα στοιχεία που ζητά, αναιρεί αυτή την κατεύθυνση. Ηθελημένα δημιουργείται σε διευθυντές των σχολικών μονάδων και σε συναδέλφους σύγχυση και αδικαιολόγητη πίεση».

Παρέμβαση της ΟΓΕ

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών στις νέες συνθήκες ζητά και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που με ανακοίνωσή της καταθέτει ένα σχετικό πλαίσιο αιτημάτων και απευθύνεται στις νέες μητέρες και τις εκπαιδευτικούς σημειώνοντας: «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου! Η ΟΓΕ, με τους συλλόγους και ομάδες της, στέκεται δίπλα σου, δίπλα στους μαθητές. Ταυτόχρονα απαιτούμε από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, ώστε με κάθε δυνατό τρόπο να στηριχτούν τα παιδιά μας μαθησιακά, κοινωνικά και ψυχολογικά. Δεν ανεχόμαστε τις ανέξοδες κυβερνητικές εξαγγελίες, την προσπάθεια μεταφοράς των κρατικών ευθυνών σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ