Τρίτη 31 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!
Σήμερα ξεκινάμε... Μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά!

Η εμπειρία από τη δουλειά της Οργάνωσης για τη δημιουργία συνδρομητικού δικτύου της εφημερίδας στην περιοχή Χαλκίδας - Ψαχνών - Τανάγρας

Από σήμερα ο «Ριζοσπάστης» βρίσκεται σε πολλά περισσότερα χέρια, από νωρίς το πρωί, σε περισσότερα εργοστάσια και χώρους δουλειάς.

Οι ΚΟ Εύβοιας και Θήβας - Οινοφύτων αποφάσισαν, πριν ακόμα από το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, να προχωρήσουν στη δημιουργία δικτύου συνδρομητών του «Ριζοσπάστη» στην περιοχή Χαλκίδας, Τανάγρας και Ψαχνών, στηριγμένες στις γενικότερες κατευθύνσεις και την ανάλογη εμπειρία από άλλες περιοχές. Το δίκτυο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία πέραν των άλλων γιατί είναι ο μόνος τρόπος να φτάνει καθημερινά ο «Ριζοσπάστης» πριν από την πρωινή βάρδια στους εργαζόμενους της βιομηχανικής ζώνης Σχηματαρίου - Οινοφύτων και των εργοστασίων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας.

Η προσαρμογή της λειτουργίας και της δράσης του Κόμματος στις συνθήκες της πανδημίας και στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη και προφύλαξη της δημόσιας υγείας δημιούργησε ασφαλώς νέες προκλήσεις και, φυσικά, πρακτικές δυσκολίες για την υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Οι πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες φανέρωσαν όμως και κάτι πολύ σημαντικό, που μας έδωσε ορμή και δύναμη για να υλοποιήσουμε αυτή μας την απόφαση: Την αυξημένη ανάγκη που υπάρχει σήμερα για να φτάνει ο «Ριζοσπάστης» στο σπίτι κάθε μέλους και φίλου του Κόμματος. Τον αποφασιστικό ρόλο που έχει η εφημερίδα μας για να μείνουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι που ήταν στην αρχή διστακτικοί για το αν χρειάζεται να γίνουν συνδρομητές, ή ακόμα και αν χρειάζεται να διαβάζουν κάθε μέρα την εφημερίδα, πείστηκαν από τις τελευταίες εξελίξεις. Και οι λόγοι ήταν πολλοί... Ο ουσιαστικός είναι ότι η εφημερίδα είναι ο κύριος τρόπος για να φτάνουν καθημερινά σε κάθε σπίτι οι θέσεις του Κόμματος, η πραγματική εικόνα από τους χώρους δουλειάς, η αποκάλυψη των πραγματικών συμφερόντων της λαϊκής οικογένειας.

Σήμερα μεγαλώνει αυτή η ανάγκη, καθώς πολλές από τις δραστηριότητες του Κόμματος, π.χ. συγκεντρώσεις, έχουν ανασταλεί. Παράλληλα, η οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές έχει αυξημένες απαιτήσεις, όχι μόνο λόγω των μέτρων προστασίας που πρέπει να παίρνονται αλλά κυρίως λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που έχει η αντιπαράθεση με την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα τού «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» και του «θα λογαριαστούμε μετά». Αυτή τη μάχη είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούμε να τη δώσουμε χωρίς το βασικό μας όπλο, τον «Ριζοσπάστη».

Ενδεικτική είναι η διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» τις τελευταίες βδομάδες. Απέδειξε για μια ακόμα φορά πως ο «Ριζοσπάστης» δεν είναι εφημερίδα περιπτέρου, πως σήμερα είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για αξιοποίησή του. Επιβεβαιώθηκε από τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, που σκέφτηκαν νέους τρόπους για να φτάσει η εφημερίδα σε όσους μπορούμε περισσότερους. Επιβεβαιώθηκε από τους εργάτες που από δυο μέτρα μακριά μάς ρωτούσαν «τι λέει το Κόμμα; Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;», βλέποντας τις υπερωρίες, την εκ περιτροπής εργασία, την απληρωσιά να γενικεύονται και μάλιστα σε κάποιους χώρους συνδυαστικά. Επιβεβαιώθηκε από αυτούς που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι, μας ζήτησαν όμως να περάσουμε να τους αφήσουμε τον «Ριζοσπάστη» απέξω. Επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι έστω και ηλεκτρονικά άρθρα της εφημερίδας «φεύγουν» καθημερινά σε όλο και περισσότερο κόσμο και αξιοποιούνται.

Στις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες υλοποιήσαμε την απόφαση για δημιουργία δικτύου συνδρομητών, καλύπτοντας τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει, χωρίς εκπτώσεις. Απευθυνθήκαμε στα στελέχη και στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, σε φίλους και οπαδούς, δηλαδή σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ό,τι μια μέση λαϊκή οικογένεια. Εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι με οικονομικά προβλήματα, ανασφάλεια για το μέλλον και για την υγεία τους, που όμως θέλουν να ξέρουν τι λέει το Κόμμα καθημερινά, να το ξέρουν από νωρίς το πρωί για να μπορούν να δράσουν και να διαδώσουν τις θέσεις του Κόμματος μέσα σε όλη την υπόλοιπη μέρα.

Αυτοί είναι που βρήκαν από το υστέρημά τους για τη συνδρομή του «Ριζοσπάστη». Μάλιστα δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που έκαναν δύο συνδρομές, για να μη λείπει ποτέ ο «Ριζοσπάστης» σε κανέναν από τους δύο, για να είναι πάντα στο χέρι στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στο γραφείο και όπου αλλού βρεθούν. Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των υγειονομικών, που ήταν και οι πρώτοι συνδρομητές.

Η προσπάθεια αυτή μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα. Κι αυτό γιατί ξέρουμε ότι η φωνή μας θα μπαίνει από το πρωί μέσα στα εργοστάσια, εκεί που ο εργάτης θα ξεκινάει βάρδια με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι. Θα αγκαλιάσει τις γειτονιές της Χαλκίδας, των Ψαχνών, του Σχηματαρίου και των Οινοφύτων. Για να μη μείνουμε σιωπηλοί αλλά δυνατοί!

Σήμερα ξεκινάμε λοιπόν! Οι αρκετές δεκάδες νέοι αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» μπορούν και θα γίνουν οι προπαγανδιστές της εφημερίδας μας, της πολιτικής του Κόμματός μας, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα οι συνδρομητές να γίνουν ακόμα περισσότεροι.


Λένα ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας και Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάζουμε ψηλότερα τον πήχη για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη»(2021-04-03 00:00:00.0)
Δίνουμε τη μάχη στη νέα φάση με όπλο τα συμπεράσματα από τη δράση μας(2020-06-06 00:00:00.0)
Ολα τα αναγκαία μέτρα για καθημερινό διάβασμα και διάδοση του «Ριζοσπάστη»(2020-03-21 00:00:00.0)
Σημαντική πείρα από την προσπάθεια διάδοσης και αξιοποίησης του «Ριζοσπάστη»(2018-09-22 00:00:00.0)
«Σύντροφοι είμαι παρών»!(2008-03-29 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε!(2004-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ