Σάββατο 28 Μάρτη 2020 - Κυριακή 29 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ μέσω των συλλόγων τους

Προχωράει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις η πρωτοβουλία που πήρε η ΚΝΕ με τις δυνάμεις της στις Ιατρικές και Νοσηλευτικές σχολές και μετουσιώθηκε σε αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων, να γίνει κάλεσμα σε τελειόφοιτους φοιτητές και απόφοιτους να ενταχθούν εθελοντικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού. Εκατοντάδες φοιτητές δηλώνουν συμμετοχή και τα ιδρύματα μπαίνουν στη διαδικασία να τους κατανείμουν σε κλινικές με βάση τις ανάγκες.

Στην Αθήνα, το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής κατάφερε την επίσπευση της διαδικασίας κατανομής των εθελοντών. Τελειόφοιτοι και απόφοιτοι κατανέμονται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στη Γ' Παθολογική Κλινική (για συμβολή στην πράσινη ζώνη, όσον αφορά δηλαδή την ηλεκτρονική παραγγελία εργαστηριακών, τη διατήρηση ηλεκτρονικών φακέλων, την ενημέρωση συγγενών κ.λπ.) και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Ψυχιατρική Κλινική (για τη συμβολή στο τηλεφωνικό κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί).

«Στις κλινικές θα προηγηθεί εκπαίδευση για να μπορέσουμε να συμβάλουμε όσο το δυνατόν καλύτερα», ενημερώνει ο Σύλλογος τους εθελοντές, ενώ παράλληλα συνεχίζει τη συλλογή συμμετοχών στο email: sfia.glamprakis@gmail.com (να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου, email, τηλέφωνο επικοινωνίας και σε ποια κλινική έχει ασκηθεί ο εθελοντής).

Στη Θεσσαλονίκη πληθαίνει ο αριθμός των φοιτητών Ιατρικής που δηλώνουν συμμετοχή στην πρωτοβουλία, ενώ ο Σύλλογος είναι σε συνεννόηση με την πρυτανεία για την κατανομή τους σε νοσοκομεία και συνεχίζει να συγκεντρώνει συμμετοχές στο: https://forms.gle/NnBkL9na8SpjpdY66. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6986941685 (Στέφανος Κότο, πρόεδρος του ΣΦΙΑΠΘ), 6971736137 (Δημήτρης Ταξίδης, μέλος του ΔΣ του ΣΦΙΑΠΘ).

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει οι Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης, ενώ και ο Σύλλογος Φοιτητών Νοσηλευτικής Πάτρας καλεί αποφοίτους και φοιτητές που βρίσκονται τουλάχιστον στο 4ο έτος να συμβάλουν ανάλογα.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φαρμακευτικής Πάτρας, Βιολογικού Θεσσαλονίκης και Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ καλούν τους φοιτητές οργανωμένα μέσα από τα Τμήματά τους να συμβάλουν στην προσπάθεια πρόληψης από τη διασπορά του ιού, για την προστασία του λαού, με την κατασκευή αντισηπτικών που θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία και στους οικότροφους φοιτητές.

Ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ έχει στείλει σχετική φόρμα για δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του, ενώ για τη Φαρμακευτική της Πάτρας δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώνονται στο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSck_j9UKNMHJ4oRGfTP6hBa0DNGtfgUa14vG-NrEiAaImeSOg/viewform


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ