Σάββατο 28 Μάρτη 2020 - Κυριακή 29 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Απολύσεις εποχικών εργαζομένων στα τουριστικά λεωφορεία

Τις απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων καταγγέλλουν οι Γραμματείες Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ. Η επίθεση που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών, «μετά τις εκατοντάδες απολύσεις, τη χορήγηση αδειών με αποδοχές ή άνευ, και προσπάθειες μονομερούς επιβολής συστήματος εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ της Κρήτης» συνεχίζεται στους εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία.

Μάλιστα, η εταιρεία «ΣΟΛΜΑΡ ΤΟΥΡΣ ΑΕ» («Union Coach Services») στέλνει εξώδικα στους εποχικούς οδηγούς, με τα οποία τους ενημερώνει ότι δεν θα προχωρήσει στην επαναπρόσληψή τους, δικαίωμα το οποίο έχουν οι εργαζόμενοι με βάση την κλαδική και τοπική ΣΣΕ, σπεύδοντας να «σφραγίσει» έτσι τις απολύσεις τους.

Οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις, ιδιαίτερα των εποχικών, με παράταση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους, επαναπρόσληψη με τους όρους των ΣΣΕ, διασφάλιση της ασφαλιστικής ικανότητας και για το επόμενο έτος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ